expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 Aralık 2014 Çarşamba

Mutlu Yıllar...

2015 yılı sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz huzur ,mutluluk ,sağlık ve bereket dolu bir yıl olsun ...
Yeni yıl ,yeni umutların ışığında, güzellikler getirsin herkese...
Sevgilerimle...


30 Aralık 2014 Salı

Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi Tarifi


  Sevgili Executive Chef İlker  Bey bizlerle tarifi paylaşır da biz sevgili takipçilerimizle paylaşmaz olurmuyuz hiç işte size bu nefis hindinin tarifi…


29 Aralık 2014 Pazartesi

Nohut Salatası

   Merhabalar,

   Doyurucu bir salata oluşu açısından bir öğün yerine geçebilecek ,lezzetli ve bol vitaminli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum size .Bu salata tamamen sizin damak zevkinize bağlı olarak çeşitli malzemeleri ekleyip çıkarabileceğiniz güzel ve oldukça doyurucu bir salata.

  Davet sofralarınızda ya da yılbaşı akşamı davet sofralarınızda da yer verebileceğiniz bu salatanın tarifini paylaşalım artık ne dersiniz blogcanlarım ? Mutlu günler dilerim herkese…




28 Aralık 2014 Pazar

Oya Cousine & Oya EMERK 'in Dost Bloggerlar Daveti


    Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

    26 Aralık Cuma günü Sevgili Oya EMERK'in nazik davetiyle 2014 yılını muhabbetin tavan yaptığı yılın tüm yorgunluğunun zarif bedenlerden atılıp 2015 'i karşılamak üzereyken yeni umutlar, yeni dostluklar ve beraberliklerde buluşup kaynaşmak amacıyla tüm sevdiğim blogger dostlarım bir aradaydık…

 Ayrıca benim için farklı bir yanı da sevgili anneciğimin de anılarında güzel bir yeri olan Büyük Kulüp Baron Restaurant'da keyifli mi keyifli bol muhabbetli harika bir gün geçirdik hep birlikte…

   Sıcak bakışlarda ,sevgi dolu bakan manalı gözler, zarif ve ilgili tam bir  İstanbul hanımefendisi Oya Hanım kendisiyle bir kaç etkinlikte birlikte olmuş ve kısa süreli de olsa keyili dakikalar geçirmiştik birlikte ama dolu dolu muhabbet etme şansımız pek olmamıştı açıkcası…

  Zerafet sahibi ,yüce gönüllü insanların halen daha varlığının olduğunu hissetmek dahi insana güven hissi veriyor doğrusu…Siz konuşurken sizi anlayarak dinleme nezaketini gösteren ,kendini anlatmaktansa benim için önemlisin izlenimini bırakan hoş tavrı ve davet sonundaki jestini ömrüm boyunca unutamayacağımve hayatımda ilk defa yaşadığım bir mahçubiyet …

  Vesile olduğu ve güzel dostluklara imza atılacak olan özel bir günde gönül köprüsü olan Oya Hanım'a sonsuz kere teşekkürler…
Oya Cousine blogunun güzel, zarif sahibesi iyiki varsınız Oya Hanım…



27 Aralık 2014 Cumartesi

California Cevizi Etkinliği & Radisson Blue Hotel Şişli



   Sevgili Hatice Hanım'dan almış olduğum nazik davet üzerine katıldığım   California Walnuts Commission tarafından 23 Aralık 2014 tarihinde Radisson Blu Hotel Şişli’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatımı ve World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk şef olan Fikret Özdemir ile blogger arkadaşlarla birlikte , yılbaşı konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdik.

26 Aralık 2014 Cuma

Vişneli ve Çikolatalı Brownie

  Nefis mi nefisss bolll çikolatalı vişneli brownie yapmaya ne dersiniz canlar…
Pazar gününü bu güzel lezzetle birlikte damaklarınızda müthiş ve yoğun çikolata hissiyle vişnenin o ekşimtrak fakat harika ferahlatan tadıyla birlikte haydi bakalım siz hala yerinizde mi duruyorsunuz …Yapımı çok vakit almıyan bu güzelliği yaptığınıza hiç pişman olamayacağınızın garantisini veriyorum… 



25 Aralık 2014 Perşembe

Sheraton İstanbul Maslak Hotel & Bi Mutfak + İki Şef = Özlem MEKİK & Ayvaz AKBACAK

  Davetli olarak katıldığım Sheraton İstanbul Maslak Hotel'de düzenlenen etkinlikte blogger arkadaşlarla birlikte keyifli vakit geçirmenin yanısıra , davetliler için hazırlanmış herbiri görsel ve lezzet açısından damakları şenlendirecek nitelikteki açık büfe yemek ve mezeleri tadımladık…


Ve ardından sıra yakında kutlayacağımız yılbaşı akşamı davet sofralarımızın bazılarının olmazsa olmazı günün assolisti , hindinin tanıtımı sırasında da hepimizin hafızalarında hoş görüntüler bırakan keyifli bir tanıtım gerçekleştirildi bu güzel organizasyonda …

24 Aralık 2014 Çarşamba

Reis Gıda ile 'Anılardan Geleceğe Yerli Malı Haftası ''




 Geçtiğimiz hafta Sevgili Fatoş Vayni Şahin'den almış olduğum nazik davet üzerine Taksim Point Otel 'de Reis Gıda Tarafından düzenlenen ve  hepimizin gereken önemi , hassasiyeti vermesi gereken bir davete katıldım…
  Canım arkadaşım tekrar teşekkür ederim bu güzel davet için…




23 Aralık 2014 Salı

Midtown Hotel Mıhlama Üzerinde, Fındıklı Hamsi Kızartması

  Midtown Hotel Mıhlama üzerinde, fındıklı hamsi kızartması mutlaka denemelisiniz …Tempura Hamuruyla  hazırlanmış bu nefis lezzeti denemeyen kalmasın derim efendim…

   Chef Ali Davut'un bu güzel spesialinde mıhlamaya kendine göre bir yorum katmış ama çok da başarılı olmuş tek kelimeyle bayıldım…Hamsinin özel sosuyla kızartılması yanısıra mıhlamanın farklı tadı halen damağımda doğru söylemek gerekirse…Yapılması gereken harika bir tarif daha paylaşıyorum bugün sizlerle mutlaka deneyin derim…Siz ölçüleri yarı yarıya azaltarak deneyebilirsiniz…

  Tarif için teşekkürler…






21 Aralık 2014 Pazar

Keramika Lansmanı 2015 ''Kera & Mira Aşkına ''

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,


  Geçtiğimiz günlerde Sevgili Tuğba Hanım'dan almış olduğum nazik davet üzerine İstanbul Wow Hotel Convation Center 'de düzenlenen Keramika Lansmanı'na katıldım…



 Teması AŞK olan ''Kera &Mira ''Aşk 2015 tüm ürünlerde bu havayı yansıtarak havada aşk kokusu var duygusunu her anlamda hissettiriyor doğrusu…

20 Aralık 2014 Cumartesi

Siyah Pirinç Salatası

   Siyah Pirinç , besin değeri çok yüksek olan bir pirinç türüdür… Dünyada süper besin olarak adlandırılır… Mineral , vitamin ve antioksidan açısından oldukça zengin gıdalar arasında bulunan siyah pirinç Aantik çağlardan bu yana Çinliler tarafından üretilmekle birlikte yasak pirinç olarak bilinir.Sebebiyse çok az yetiştirildiği için yalnızca imparatorların yemesine izin veriliyor olmasından kaynaklanıyor…Piştiği zaman siyah rengini morumsu bir tona bırakıyor ve yapış yapış bir kıvam alıyor bu durumu bildiğimden dolayı salata yapacağım zamanlarda haşladığım suya 1 -2 damla sıvıyağ damlatarak bunu önlemeye çalıştım gayet iyi sonuç aldım …Asya mutfağında en çok tatlı yapımında kullanılan siyah pirinci sağlıklı salatalar yaparken gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz kanımca…

   Besin değerinin yüksek oluş sebebine gelecek olursal bir bardak siyah pirinçte 34 gr karbonhidrat , 5 gr protein mevcut ve aynı zamanda 2000 kalorilik bir diyetin /20 protein miktarını karşılar … Beyaz pirinçten bir diğer farkı dış kabuğundan ayrıştırılmamış olmasıdır ve bu sebepten dolayı mineral , vitamin ,lif ve antioksidan açısından çok zengindir… Siyah pirince rengini veren antosiyanin maddesidir ve bu pirinçde bol miktarda bulunur…Antosiyanin yaban mersini içersinde bulunan ve süper besin olarak adlandırılmasını sağlayan antioksidandır…

    ABD Lousiana Devlet Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada 1 çorba kaşığı yaban mersininin sağladığıantioksidan çok daha fazlasını sağlamakta … Vücudumuzda yer alan çeşitli reaksiyonlar sonucu oluşan zararlı serbest radikaller antioksidanlar sayesinde yok edilir ,bu sebepten dolayı antioksidanlardan zengin beslenmeönemlidir.İçerinde bulunan E vitamini ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirir.
   Siyah pirinç içersindeki Demir oranı da çok  yüksektir ve aynı zamanda magnezyum ,fosfor ve manganez de içerir…

   Glutensiz ,vejeteryan ve vegan beslenmeye de uygundur … Gluten içermediğinden 'çölyak hastaları' ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler açısından vitamin ve mineral eksikliğinin önlenmesini sağladığı gibi protein açısından zengin bir besin oluşu tercih sebebidir…Az yağlı ve kolesterol içermeyen bir besin olduğu içi sindirimi de oldukça kolaydır…

   Lif açısından da çok zengindir 1 bardak pişmiş siyah pirinçde 6 gr lif vardır. Lif zenginliği bağırsak sağlığı için önemlidir sebebine gelecek olursak karbonhidratların daha yavaş kana karışmasını sağlar ve bu daha uzun süreli bir tokluk hissi verir…

   Anti -Enflamatuar özelliği de mevcuttur ve enflamasyon kökeninde bizim için hayatta kalmamızı sağlayan tepkidir . Vücudumuzun geliştirdiği enflamasyon reaksiyonu sayesinde bakteri , virüs ve bazı zararlı maddelerden korunur. Ancak koruma amaçlı olmayan enflamasyon reaksiyonları da gelişebilirve bu da bizim için zararlı olur…
   Güney Kore , Ajou Üniversitesinde yapılan araştırmalar siyah pirincin zararlı enflamasyonu önleyici ve anti alerjik etkileri olduğunu  göstermiştir…

     Siyah Pirinci pişirirken Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir derseniz ? 

   Siyah pirinci pişirmeden önce en az 3 defa 10 dakika kadar su dolu bir kabın içersinde beklettikten sonra her defasında akan suyun altında iyice yıkayın…

   Siyah Pirincin ölçüsü her zaman bildiğimiz gibi 1:2 dir yani ;
1 ölçü siyah pirince 2 ölçü sıvı  ( su süt,et veya tavuk suyu ) katarak en az 30 -35 dakika kadar pişirin…

Google 'dan ulaştığım bilgileri size aktardım siz daha ayrıntılı olarak araştırabilirsiniz…




        Malzemeler

  • 1 su bardağı Reis siyah pirinç
  • 250 gr Muratbey Antep peyniri 
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet paprika kırmızı biber , közlenmiş de olabilir
  • 5-6 adet kornişon turşu 
  • 1 kavanoz mısır konservesi
  • 1 kase 10-12 tane Gurme 212 Kurutulmuş Cherry domates
       Sosu İçin
  • 1 çay bardağı Zeytinyağ
  • Limon
  • Karabiber
  • Tuz 

   Yapılışı: Pirincimizi yukarda belirttiğim gibi bol suyla yıkayıp en az 3 defa su dolu bir kabın içersinde bekletip , her suyunu süzüp tekrar bekletmeye alırken akan suyun altında bolca yıkadıktan sonra tenceremize alıp su ilave edelim tuz ve birkaç damla sıvıyağ ekleyerek 30-35 dakika kadar haşlayalım…
   Tüm yeşilliklerimizi de bol suyla yıkayalım ,sirkeli suda bekletelim ve ardından bol suyla yıkayıp kurutalım ve ince ince kıyalım…Mısır konservemizi de bol suyla yıkayıp süzelim…Kornişon turşumuzu istediğimiz büyüklükte doğrayıp biberimizi de doğrayalım…

   Haşladığımız pirincimizi süzerek servis kasemize alalım ve ardından peynir hariç tüm salata malzemelerimizi ekleyelim… Sos için gerekli malzemelerimizi de bir kapta karıştırıp çırpalım ve salatamıza servis esnasında ilave edip servise hazır hale getirelim …Üzerlerine küp şeklinde doğradığımız peynirimizi de ilave edelim..Peynir olarak siz damak zevkinize göre istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz tercih sizin her zamanki gibi…

   Bu arada Murat Bey Antep Peynirini sıcak suda bekletip yağsız tavada hellim peyniri gibi kızartarak da servis edip salatalarınızda fark yaratabilirsiniz…Ben siyah pirincin içerdiği değerler açısından kızartmayı düşğnmedim ama başka salata çeşitlerinizde mutlaka deneyin derim…
  
  Sosu önceden ilave edersek, yeşilliklerimiz söneceği için servis aşamasında sos ilavesi her zaman güzel bir sonuç almanızı sağlayacaktır…

Afiyetler Olsun

18 Aralık 2014 Perşembe

FATOŞ' un Hamsili Pilav Tarifi…


    Midtown Hotel 'de  Sevgili  Fatoş'un bizleri '' Hamsili pilav gününde '' mükemmel şekilde ağırlamasının , kendi elleriyle bu nefis lezzeti yapıp bizlerle paylaşmasının dışında , dostluk denen tarifi mümkün olmayan sevgi selinin perçinleşmesinin ve hep birlikte güzel bir ortamda nefis lezzetler eşliğinde hoş muhabbetlerin edildiği güzel günün en özel tarifini paylaşıyorum sizlerle …

 Kendimi özel hissettirmemi sağlayan ve bu nazik davetinde beni de eksik etmeyen  Fatoş'uma teşekkürlerimi gönderiyorum ve sımsıkı sarılıyorum en kocamanından…




17 Aralık 2014 Çarşamba

Midtown Hotel Chef Ali Davut 'un Zeytinyağlı Kızartılmış Hamsi Dolması

   Midtown Hotel'de Sevgili Fatoş'un daveti üzere Canımbloggerlarla ''Fatoş'un Hamsili Pilav Gününde '' buluşmuş harika lezzetlerle ihya olmuş durumdayken , ard arda gelen damaklarda nefis tadlar bırakan görsel ve tadsal şölen esnasında kıtır kıtır, yanında leziz bir sosla lezzetlendirilmiş nefis bir hamsili muska böreği eşliğinde deneyimledim bu güzel lezzeti, tek kelimeyle şahaneydi…
Bu güzel tarif için teşekkürler  Chef Ali Davut…




16 Aralık 2014 Salı

Verita Gurme Çarkıfelek Workshop Etkinliği






   Sevgili Leyla Ablam vesilesiyle , Pelin Hanım'dan aldığım nazik davet üzerine GKM İstanbul Gastro Kültür Merkezi'nde  gerçekleşen Verita Gurme Çarkıfelek Etkinliğine katıldım…


  Türkiye'nin ilk kivi markası : Verita…

 80 'li yılların sonlarında Muz ihtalatıyla sektöre adım atan Verita Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Birincioğlu ,muz ithalatına ek olarak 1997b yılında kivi meyvesini ürün portföyüne katmış ve Türkiye'nin ilk kivi markası Verita'yı yaratmıştır…

 Türkiye'yi Kivi ile tanıştıran ve '' Verita  '' markasının yaratan S.Zeki Birincioğlu ,tüketicilere daha kapsamlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına kurumsallaşarak 2002 yılında İdeal Tarım Üürünleri Ticaret A.Ş.yi kurmuştur…

15 Aralık 2014 Pazartesi

Midtown Hotel Chef Ali Davut'un Mayonezli Sebzeli Hamsi Çorbası

  Geçtiğimiz günlerde  Yemekevi.tv 'nin güzel sahibesi Sevgili Fatoş'un davetiyle Midtown Hotel'de geçirmiş olduğumuz harika güne dair yazımı paylaşmıştım ve sizlere Executive Chef Ali Davut'un bizler için hazırlamış olduğu nefis mi nefis çorbadan bahsetmiştim…

  Sevgili Chefimiz gönlünün yüceliğini gösterip tüm tariflerini bizlerle paylaştı…Bende o güzel çorbanın tarifinin  belki yaparsınız diye sizlerle blogum aracılığıyla paylaşmak istiyorum …

  Chef Ali Davut'a , Midtown Hotel 'in yetkililerine ,çalışanlarına tekrar saygılarımı sunuyor ve teşekkürlerimi gönderiyorum…

  Tarif 12 – 15 kişilik ama siz isterseniz miktarları yarı yarıya kullanarak sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel bir balık çorbası yapabilirsiniz…Bu arada unutmadan söylemeliyim ki Midtown Hotel '' Roka Balık Günleri'nde '' son günler 20 Aralık 2014 'e kadar bu lezzetleri yerinde deneyimlemek için henüz geç kalmış sayılmazsınız…Benden söylemesi…




14 Aralık 2014 Pazar

Pazılı Rulo Poğaça

  Merhabalar ,

  Hepinize musmutlu bir pazar günü diliyorum…

  Hemen herkes ailece harika bir kahvaltı yaptı ve bu kahvaltı sırasında herbir marifetli hanım farklı lezzetlerle damaklarda müthiş izler bıraktı …Evin reisleri de bu durumdan mutlu ,mesut bir halde ya şekerleme yapmakla meşgul yada kendince uğraşılara dalmış durumda…

   Bizler de kahvaltı ardından öğle yemeği , derken beş çayına hazırlık silsilesiyle koskoca bir pazar günü mutfakta su misali akıp gitmek üzere az sonra da keyif kahveleri ve derken akşam yemeği , sonrası mı tabi ki çay keyfi , çerez yada kurbiş eşliğinde atıştırmalıklar derken kısa günün özeti = Mutfak Aşkı :)…

Geçtiğimiz gün kendimce oluşan bir tarifi bu günde tekrar yaptım çünkü tadı yumuşacık kıvamı ve lezzeti damağımızda kalmıştı …Eşimin ricası üzerine sabah kahvaltısında yaptım sıcacık yumuşacık bu rulo poğaçayı sizler de deneyin istedim ve bloguma eklemeye karar verdim …Umarım yumuşak kıvamı ve lezzeti sizleri de hoşnut edecektir…Şimdiden kolay gelsin sizlere…




13 Aralık 2014 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası

      




         Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1,5 lt su yada et suyu
  • 1 adet  soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Tuz 
   
Yapılışı : Küp şeklinde doğradığımız soğanı ,tereyağımızla birlikte orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım…Unumuzu da ilave edip biraz okusu çıkana dek kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığımız mercimeklerimizi ve rendelediğimiz havucumuzu ilave edelim ve biraz lezzetlerinin birbirine karışması adına bir kaç kez çevirelim , su ilavesi yapalım havuç ve mercimekler yumuşayana dek pişirelim ve süzgeçten geçirelim…
   Tekrar tenceremize koyup kaynatalım servis öncesinde bir yemek kaşığı kadar tereyağ ve kırmızı biber ile sos hazırlayalım servis sırasında üzerine dökerek sunuma hazırlayalım…Ben genelde bol limon suyuyla tüketmeyi sevenlerdenim bir de üzerine karabiber serperek içmekten çok hoşlanırım ama tercih her zamanki gibi sizlerin damak zevkine kalmış…

Afiyetler Olsun…

9 Aralık 2014 Salı

First Class Cafe Kahvaltı Etkinliği

  Hani bazı sevgiler vardır , tarif edilemez bir duygudur ve anlatılamaz sadece yaşanır…
Sevgili Nazmiye'yi benim için değerli bir arkadaşım olan Şengül vesilesiyle tanıdım…
Nazmiye içten , sıcak,gerçekçi ,çalışkan ve çok azimli kadınlardan biri … Kendi emekleriyle bir yerlere gelmiş ve bu uğurda müthiş aşamalar kaydetmiş karşılığında da hayallerini gerçekleştirmiş… Başarısının , çok marifetli oluşunun, iyiliğinin dışında çok iyi bir dost…
İyiki tanımışım dediğim insanlardan biri ve ben onu çok seviyorum ömrümün sonuna kadar da onu kaybetmeyi düşünmüyorum açıkcası…



      Beni tanıyanlar çok iyi bilirler ki şu fani dünyada iyi insan olmak ve dost biriktirmek benim için çok ama çok önemli …Maddiyata hiçi bir zaman önem vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum… Allah bir şekilde hepimizin rızkını veriyor şükürler olsun ki…


 

8 Aralık 2014 Pazartesi

4 Aralık 2014 Perşembe

Fıccın…

    Merhabalar Hepinize ,

    Çok eski postlarımda  sizlere Beyoğlu'ndaki Fıccın Restaurant & Cafe 'den ve nefis poğaçalarından bahsetmiştim birde harika yemekleri vardı kısacası beğenilmeyen lezzeti yoktu doğrusu ki bunların en başında ismini aldığı Fıccın gelir… Firma sahipleri bizim müşterimizdi eşimle birlikte gittiğimiz bir  yemek sırasında adınının nerden geldiğini sormuştum ve bana bu leziz Çerkez böreğinden geldiğini , denememi tavsiye ettiklerini söylemişlerdi…Tabi o zamanlar ben yoğun çalıştığım için genelde yemekleri dışarda yerdik ve evimize öyle dönerdik taki ben ev hanımı olmaya karar verip işten ayrılıp birde mutfak aşkıyla yanıp tutuşana kadar bu böyleydi… :)
 
   Belki bilenleriniz vardır Fıccın ilk açıldığı yıllarda belli bir saat ardından gittiğinizde her lezzetine ulaşamıyabilirdiniz çünkü çok yoğun müşterisi vardı lezzetler ve kullanılan malzemenin kalitesi ayrıca samimiyetleri Beyaz Yakalı olarak tabir ettiğimiz bir çok insanın öğle yemekleri yada akşam iş yemeklerinde çoğunlukla tercih ettikleri bir mekandı anlıyacağınız şimdilerde durum nedir bilemem ama ben sadece o zaman Fıccın kalmadığı zamanlarda üzülüp canı sıkılan ve yerine mantı yiyenlerdendim onu bilir ve onu söylerim…



2 Aralık 2014 Salı

Bademli Portakal Dilimli Kurabiye

   Çayın yada kahvenin tartışılmaz eşlikçisi bu leziz kurabiyenin tarifi Sevgili Şefika Günyel'e ait…
Bu güzel tarif için bir kez de blogum aracılığıyla teşekkürlerimi gönderiyorum marifetli sultanım Şefika Günyel'e…



Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...