expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

15 Aralık 2014 Pazartesi

Midtown Hotel Chef Ali Davut'un Mayonezli Sebzeli Hamsi Çorbası

  Geçtiğimiz günlerde  Yemekevi.tv 'nin güzel sahibesi Sevgili Fatoş'un davetiyle Midtown Hotel'de geçirmiş olduğumuz harika güne dair yazımı paylaşmıştım ve sizlere Executive Chef Ali Davut'un bizler için hazırlamış olduğu nefis mi nefis çorbadan bahsetmiştim…

  Sevgili Chefimiz gönlünün yüceliğini gösterip tüm tariflerini bizlerle paylaştı…Bende o güzel çorbanın tarifinin  belki yaparsınız diye sizlerle blogum aracılığıyla paylaşmak istiyorum …

  Chef Ali Davut'a , Midtown Hotel 'in yetkililerine ,çalışanlarına tekrar saygılarımı sunuyor ve teşekkürlerimi gönderiyorum…

  Tarif 12 – 15 kişilik ama siz isterseniz miktarları yarı yarıya kullanarak sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel bir balık çorbası yapabilirsiniz…Bu arada unutmadan söylemeliyim ki Midtown Hotel '' Roka Balık Günleri'nde '' son günler 20 Aralık 2014 'e kadar bu lezzetleri yerinde deneyimlemek için henüz geç kalmış sayılmazsınız…Benden söylemesi…







     Malzemeler

· 600 gram Karadeniz hamsisi

· 6 su bardağı tavuk suyu

· 2 su bardak süt

· 1 adet havuç çok ince kıyılmış

· 1 adet kabak çok ince kıyılmış

· 1 adet patates çok ince kıyılmış

· 1 adet kırmızı kapya dolma biber çok ince kıyılmış

· 2 adet yeşil sıvrı biber çok ince kıyılmış

· 1 adet kereviz çok ince kıyılmış

· 1 çay bardağı tatlı tane mısır

· 1 kahve fincanı pirinç fındık

· 3 çorba kaşığı un

· 3 çorba kaşığı tereyağı

· 4 çorba kaşığı zeytinyağı

· 2 yemek kaşığı krema

· 4 yemek kaşağı mayonez

· 1 adet soğan çok ince kıyılmış

· 4 diş ezilmiş sarımsak

· ½  adet limon suyu

· Yarım demet maydanoz çok ince kıyılmış

· Yeterince Tuz, toz karabiber

    Üzeri İçin

· Dereotu veya maydanoz



   Yapılışı: 1. Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp suyunu süzün ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. 4 bardak tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Hamsilerin suyunu bir kaba süzüp, hamsileri bir başka kaba alın.

2. İlk önce doğranmış olan soğan, sarımsak ve sebzeleri zeytinyağlı tencerede hafif soteleyip       4 bardak tavuk et suyu ile haşlayın.

3. Diğer tarafta Ayrı bir tencerede unu tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.

4. Süt ve kalan et suyunu ekleyip karıştırın.

5.  Diğer tarafta hazırladığınız sebze karışımına aktarınız.

6. Sonra içine haşlanmış hamsi, tatlı tane mısır, pirinç fındık, tuz, karabiber, limon suyu ve 1 bardak haşlanmış hamsi suyunu ilave edip biraz daha Kaynadın.

7. Servis yapacağınız zaman içine krema ve mayonez ekleyip üzerini ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyip  yanında sarımsaklı çıtır mısır ekmeği ile servisini yapınız.

( Mayonezli sebzeli hamsi çorbası artık hazır)

Afiyet Olsun…


2 yorum:

  1. hamsili köfteden sonra hamsi çorbasını da düşünür oldum :)
    hepinizin ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Hanım ,inanın ki benim de hamsili sebze çorbasını ilk deneyimimdi ..
      Tek kelimeyle harikaydı i zaten bununla ilgili etkinlik yazımda da buna değinmiştim…
      Cheflerimiz bu onuda ço deneyimli …
      Çok teşekkürler güzel yorumumunuz için …

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...