expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13 Aralık 2014 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası

      




         Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1,5 lt su yada et suyu
  • 1 adet  soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Tuz 
   
Yapılışı : Küp şeklinde doğradığımız soğanı ,tereyağımızla birlikte orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım…Unumuzu da ilave edip biraz okusu çıkana dek kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığımız mercimeklerimizi ve rendelediğimiz havucumuzu ilave edelim ve biraz lezzetlerinin birbirine karışması adına bir kaç kez çevirelim , su ilavesi yapalım havuç ve mercimekler yumuşayana dek pişirelim ve süzgeçten geçirelim…
   Tekrar tenceremize koyup kaynatalım servis öncesinde bir yemek kaşığı kadar tereyağ ve kırmızı biber ile sos hazırlayalım servis sırasında üzerine dökerek sunuma hazırlayalım…Ben genelde bol limon suyuyla tüketmeyi sevenlerdenim bir de üzerine karabiber serperek içmekten çok hoşlanırım ama tercih her zamanki gibi sizlerin damak zevkine kalmış…

Afiyetler Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...