expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Aralık 2014 Çarşamba

Reis Gıda ile 'Anılardan Geleceğe Yerli Malı Haftası ''




 Geçtiğimiz hafta Sevgili Fatoş Vayni Şahin'den almış olduğum nazik davet üzerine Taksim Point Otel 'de Reis Gıda Tarafından düzenlenen ve  hepimizin gereken önemi , hassasiyeti vermesi gereken bir davete katıldım…
  Canım arkadaşım tekrar teşekkür ederim bu güzel davet için…






 Bu güzel fotoğraflar Sevgili Gönül Hanım tarafından görüntüye alınırken süre uzayınca Sevgili Mehmet Reis Bey'le öylesine samimi bir anı yakaladık ki aramızda anlaşmayı da imzaladık nihayetinde tamamdır diye Mehmet Bey espri yaptı ve bu sıcak ,samimi tavrı bana insanlığın parayla ilişkisi olmadığı arada samimiyetin olduğu her resmi ortamın dahi anlık hoş mutluluklara ve güzel anektodlara sahip olunabileceğini  ifade edebilecek güzellikte iki fotoğraf paylaşıyorum sizlerle bu arada …
  Bu arada bir tokalaşma ile bunu nasıl anladın diyebileceklere gelsin efendim sevgi ve samimiyet anlık gülüş ve  göz temasındaki sıcaklıkta hissedilir efendim…
 Yerini hazmetmiş Mehmet Bey gibi tüm değerli iş adamlarımız başarılarla dolu iş hayatını ve o başarı koltuğunu boşuna hak etmiyorlar efendim tevazu sahibi olmak işte bu sıcak içten gülüşte diye düşünüyorum nacizane…
Teşekkürler bu anı için Mehmet Reis…




   Çocukluğumuzdan bu yana kutladığımız bir hafta olan 'Yerli Malı Haftası ' bizlerin akıllarında hoş ve güzel bir bilinci yerleştirmek ,ülke ekonomimize , sağlığımıza , yerli tohuma verilmesi gereken önemin vurgulandığı ve bu konu hakkında  dikkat edilmesi gereken unsurlara özen gösterilmesi gerekilen hafizalarımızda ''Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı '' logosunu adeta nakış gibi işleyen bir olgunun parçasına dahil edilmek üzere Reis Gıda Yönetim Kuru Başkanına Sevgili Mehmet REiS'in katkısıyla düzenlenen toplantıda kendisiyle tanışmak, benim için gurur ve mutluluk vericiydi…



  Toplantı odasına giridğim zaman masalarımızda her birirmiz için özenle hazırlanmış çeyiz sandıklarımızda saklamamız gereken içersinde , çeşitli yerli tohumların bulunduğu minik çuval ve yerli malları konseptinin yaşatıldığı türli kuruyemiş ve bakliyatlarla süslü ortamın kokusu bile farklıydı…Buram buram emek ve alınteri kokuyordu çiftçimizin emeği ve özverisi ile yetiştirilen ve verimli topraklarımızdan masalarımıza kadar gelen ve midelerimizde şölen havası estiren her biri sağlığımız için ayrı besin değeri ve vitamini taşıyan lezzetlerle dolu bir masa karşısında insanın gözleri doluyor doğrusu benim direk gözlerimin önüne  alınteri ve emek sarfederek çalışan çiftçilerimiz geldi…


 Sıcak soğuk ,yağmur , kış demeden sabahın ilk ışıklarında sıcak yatağından kalkıp yanına katığını alıp yollara düşen , şimdilerde ise o vakur hali ve tavrı dolayısıyla yeri geldiğinde hor görülen emektarlarımız sizin gibi eli öpülesi insanlar sayesinde topraktan midemize kadar biz zahmet etmeden getiririlmesindeki katkınız öylesine takdire şayan ki keşke sizler de hak ettiğiniz değeri maddi ,manevi görüp büyük şehirlere beyin göçüne engel olma şansına sahip olabilseniz…




   Korkarım ki yakında tüm köylerimizdeki genç nüfus boşalacak ve bilinçli olduğunu idda eden bazı bilinçsiz rahatına düşkün bireyler sayesinde bizler ülke olarak daha da güçlü olmamız gereken bir dönemdeyken bu özelliklerimizi yitirmeyerek verimli  topraklarımıza sahip çıkacak bireyler olma adayı olmak amaçlı çalışmalarda bulunabilsek keşke …

  İnşallah o bilince sahip yeni kuşaklar bunu bizlere yaşatırlar…Neyse ben daha fazla uzatmadan daha farklı bilgiler aktarayım sizlere iyisi mi …




 Reis Gıda’ ile , ‘Anılardan Geleceğe Yerli Malı Haftası’…
 Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, 12 ile 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. Reis Gıda, bu hafta nedeniyle, 18 Aralık tarihinde, Point Hotel Taksim’de bir etkinlik düzenlendi. Organizasyon sırasında, özellikle yerli malı köşesi yoğun ilgi gördü. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşma sırasındaki konulara kısaca değinecek olursak ;


  Doğal ve dengeli beslenme alışkanlığı ile tutum ve yatırım alışkanlığının çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini anlatan Mehmet Reis, “Mustafa Kemal Atatürk ve kurmayları, 1923’de İzmir 1.İktisat Kongresi’nde; yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılmasını kararlaştırdı. 1946 yılından itibaren, 68 yıldır bu haftayı kutlamaya devam ediyoruz.  Yerli malı haftasının, çocukluğumuzda özel ve unutamadığımız bir yeri var. Annelerimizin yaptığı okula götürdüğümüz poğaça ve börekler, yöremizde yetişen meyvelerle kutladığımız bu hafta; bir yandan yerli üretimin ve tüketimin önemini anlatırken, diğer yandan paylaşmayı ve danışmayı ön plana çıkartmaktadır”



 Halkın ve çiftçinin yanında; 33 yıldır kuru gıda sektöründe faaliyet gösterdiklerini kaydeden Mehmet Reis, şunları söyledi:“1994 yılında uyguladığımız sabit fiyat uygulaması ile enflasyonla mücadele ettik. Kurulduğumuz yıldan itibaren, yerli üretimin önemi ile çiftçilerimizin desteklenmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi ve alın terinin karşılığını alabilmeleri gerektiğini, her platformda gündeme taşıdık ve taşımaya devam ediyoruz.  Çeşitli üniversitelerle yaptığımız çalışmaların sonucunda, edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübemizi, çiftçilerimizle paylaşmayı sürdürmekteyiz. Kuru gıda sektöründe, halkımızın ve çiftçilerimizin yanındayız” diye konuştu.



Obezite devam ettiği sürece, proje devam edecek  ; Obezite sorunu devam ettiği sürece, Reis Gıda’nın öncülüğünü yaptığı projeye devam edeceğini açıklayan Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünyamız, son yıllarda ‘abur- cubur’ tehdidi ile karşı karşıyadır. Dünyada, 1 milyara yakın kişi açlık sınırında yaşarken; diğer taraftan 1 milyardan fazla kişi aşırı kiloludur ve sağlık sorunlarıyla uğraşmaktadır. Uzmanlar, 2030’lu yıllara ulaşıldığında, dünya nüfusunun yarısına yakınının obez olabileceği uyarısında bulunmaktadır. Bu nedenle; Reis Gıda’nın kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ kampanyasını, son 5 yıldır her platformda dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.



Yerli tohumlara sahip çıkılarak, gelecek kuşaklara aktarılmalıdır; ‘Yerli Tohum’ ile üretilen besinlerle beslenildiğinde daha sağlıklı olunacağını ifade eden Mehmet Reis, şunları kaydetti:


 “Yerli Tohum ile üretilen besinlerle beslenirsek, daha sağlıklı olacağız. Tohum, tarımın özüdür. Bağımsızlığın temelidir. Atatürk’ün dediği gibi “Üreticilerinden yoksun olan milletler, üretenlerin esiri olur.” Birçok ürünün gen merkezi olan Türkiye, yerli tohumuna sahip çıkarak, zenginliğini ve tarımda bağımsızlığını koruyabilir. Uzmanlar, GDO’lu tohum, kimyasal ilaç, gübreleme ile yapılan tarımsal üretimin, toprağı verimsizleştirdiği ve insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etmektedir. Nitekim bilim insanları, kanser başta olmak üzere birçok hastalığın, ‘yerli tohum’dan üretilen gıda ürünleriyle önlenebileceğini belirtmektedir. Ülke genelinde, yerli tohum uygulamasını arttırmayız. Asırlar boyu üretilen geleneksel yerli tohumlarımızı toplayarak ve tohum bankasında saklayarak, gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bereketli vatan topraklarımızda üretilecek olan doğal ürünleri tüketmek, hepimizin hakkıdır.

Masalarda, Sizler için ‘çeyiz sandığında saklanacak tohumlardan’ oluşan bir demeti hazırladık. İçerisine, 12 bin yıllık siyez bulguru olmak üzere çeşitli tohumları koyduk. Örneğin Reis Gıda olarak, Taşköprü Sarımsağının standardı bozulmadan, gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve Kastamonu Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerle işbirliği yapıyoruz.  İyi Tarım Uygulamalarına göre, üretimin nasıl yapılacağı ve sağlayacağı faydaları, çiftçilerimize aktararak, İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bildiğiniz üzere, yüzyılımızın en büyük tehditlerinden birisi de ‘Kuraklık’tır. Kuraklığa karşı, dayanıklı yerli tohumlarımızı hazırlamalıyız” diye konuştu…


Yerli ürünlerin üretimi ve tüketimi, cari açığı aşağıya çekecek; Yerli ürünlerin üretimi ve tüketiminin cari açığı aşağıya çekeceğini belirten Mehmet Reis, şunları söyledi:“Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada; sanayinin, tarımın, yüksek teknolojili ürünlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak; Ar-Ge, yerli tohum üretimi gibi konuların gündeme alınması gerektiğini belirtti. Yerli ürünlerin üretimi ve tüketimi, cari açığı aşağıya çekecektir” diyerek sözlerini tamamladı…



  Ardından tüm katılımcılara Taksim Point Hotel'in başarılı Cheflerinin hazırladıkları Reis Gıda ürünleriyle hazırlanmış güzel bir öğle yemeği ardından ,Sevgili Mehmet Reis Bey biz Blogger arkadaşlara Ülkemizin verimli topraklarında yetişen ürün yelpazesi hakkında bilgiler verdi ve bizlerin sorularını bıkmadan yanıtladı…


  Çocuk düşüncesiyle annelerimizin elcağızlarıyla yaptığı lezzetli mamalardan ve aldığımız çeşitli kuruyemiş ve meyvelerle dolu ,minicik ellerimizle ağırlığı nedeniyle taşıyamadığımız ama büyük şevk ve heyecanla hepbirlikte kutladığımız Yerli Malları Haftası'nın atmosferini 40 yaşına gelmiş biri olarak yeniden aynı duygu ve heyecanla kutlamak ,anılara yolculuk yapmak kadar  keyif verici başka bir şey olmasa gerek…
  Prensesim Zeynebim de bana Fatoşumun kazandırdığı en büyük değerlerden biri…Sevgiler bitanem…


   Bizlerin bu konuda gereken hassasiyeti göstermemiz ve yerli tohuma sahip çıkmamız ,bu uğurda gerekli özveride bulunarak çocuklara da aynı hassasiyeti tekrar tekrar aşılamamız gerekir ki bu olgu herkesin beyninde yer etsin ve gereken önem gösterilsin…



  Bir etkinliğimiz daha sona erdiğinde hep birlikte bir hakve içmek üzere Sevgili Gönül Hanım ve Fatoş Hanım tarafından Point Hotel'in lobisinde toplandık ve keyifli bir sohbet eşliğinde yudumlarken yine bir  fincan kahvenin  kırk yıl hatırı var dedik ve bu güzel kareyi de yakalamayı ihmal etmedik efendim…


  Bu güzel etkinlikte emeği olan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Reis'e ve bu güzel günde kendisini yalnız bırakmayan saygıdeğer ailesine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı ve nazik davetlerinden ötürü sonsuz kere teşekkürler ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim…

Sevgi ve mutlulukla kalın…
Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle…




1 yorum:

  1. maşallah çok şıksın sana gülmek çok yakışıyor kiii
    afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...