expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 Aralık 2014 Salı

Verita Gurme Çarkıfelek Workshop Etkinliği






   Sevgili Leyla Ablam vesilesiyle , Pelin Hanım'dan aldığım nazik davet üzerine GKM İstanbul Gastro Kültür Merkezi'nde  gerçekleşen Verita Gurme Çarkıfelek Etkinliğine katıldım…


  Türkiye'nin ilk kivi markası : Verita…

 80 'li yılların sonlarında Muz ihtalatıyla sektöre adım atan Verita Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Birincioğlu ,muz ithalatına ek olarak 1997b yılında kivi meyvesini ürün portföyüne katmış ve Türkiye'nin ilk kivi markası Verita'yı yaratmıştır…

 Türkiye'yi Kivi ile tanıştıran ve '' Verita  '' markasının yaratan S.Zeki Birincioğlu ,tüketicilere daha kapsamlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına kurumsallaşarak 2002 yılında İdeal Tarım Üürünleri Ticaret A.Ş.yi kurmuştur…





   Firmanın Hedefleri…

  İdeal Tarım çatısı altında bulunan Verita markasının öncelikli hedefleri arasında ülkemiz iklim koşullarına uyum sağlayabilecek ,yeni meyve ve sebze türlerini üreticilerle tanıştırmak ve söz konusu bu ürünlerin pazarlama konusunda öncülük ederek bu ürünlerin ihracatını yapacak konuma gelerek ülke ekonomimize katkıda bulunmak öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır…

  Bu doğrultu kapsamında menşei Hollanda olan Vesland Selection BV firması ile yapmış olduğu ortaklık neticesinde Antalya'da özel bir üretim alanı oluşturmuş ve ülkemizde pek bilinmeyen ama Avrupa pazarında yoğun talep görmekte olan sebze türleri yetiştirilmeye başlanmıştır…Ayrıca Verita bu doğrultuda kurulduğu yıldan itibaren Türkiye'de Kivi meyvesinin yetiştiriciliği ,özendirilmesi ve geliştirilmesi hususunda da yerli üreticilere de destek olmakta ve bu hedefi doğrultusunda bir çok çalışmanın da öncülüğünü yapmakta…

  Ayrıca bununla da yetinmeyip Kosta Rika'daki üretim alanında da Türkiye için özel Ananas üretimine başlamıştır…Bu çalışma ülkemiz açısından da bir ilk olmakla birlikte yerli bir firmanın yabancı ülke standartlarına bağlı kalarak ürün yetiştiriyor olması ayrı bir önem arz etmektedir kanıma ve bu bence müthiş bir proje…

 Neden VERİTA derseniz ? …

 Verita ,6 kıtada ,35 farklı ülkede ve farklı ilkimde yetişen her çeşit meyveyi düzenli, sağlıklı , yüksek kaliteli , ekonomik ve hijyenik koşullarda tüketicinin beğenisine sunmakla kalmayıp Dünyanın dört bir yanından gelen taze meyve ve sebzeleri yıl boyunca ,her biri kendi mevsiminde ,doğal koşullarda yetişmiş olarak ,tüketicisiyle buluşturmaktadır…
  Yani kısacası 12 ay boyunca mevsiminde taze,sağlıklı ve doğal koşullarda üretilmiş sebze -meyve tüketimi sağlamamız açısından büyük önem taşıyor kanımca…

  Küresel ölçekteki hareketleri yöneten Verita ; sağlıklıu ,hijyen üretim satın alma , paketleme , depolama , ulaştırma gibi konularda kalite ve verimliliği arttırmak adına innovasyona inanmakta ve yurtdışındaki organizasyonlarında uzun yıllardır işbirliği yapmakta ve Verita markasıyla 1.sınıf hizmet anlayışıyla hareket etmekte , işte o yüzden VERİTA…

    VERİTA kurulduğu 1997 yılından itibaren kalite standartlarını global standartlarda oluşturmayı kendine hedef koyarak , ilke edinmiş ve bu doğrultuda çalışmalarını ödün vermeden sürdürmüş bir firma …

   Sektörde uzun yıllar sonucu kazanmış olduğu tecrübe ve knw-how sayesinde ,ürünleri bahçelerden toplayarak reyonlara gelene kadar ki tüm süreç ve aşamada kalite standartlarına titizlikle uymakla kalmayıp sağlık açısından da büyük önem arz eden soğuk hava zincirini kırmadan ülke geneline taze sebze -meyve dağıtımı yapmakta ve bu doğrultuda global seviyedei kalite standartlarına uygun oluşu neticesinde yurt içinde faaliyet gösteren ulusal zincir marketlerin tamamı ve belli bazı yerel market ve manavlar tarafından tercih sebebi olmaktadır…

    Ülke genelinde 400 'den fazla noktada tüketici ile buluşmakta ve standartları korumak için her gün 200 nokta satış ekibi tarafından ziyaret edilmektedir ve bu benim için çok önemli bir ayrıntı … Paramızla satın aldığımız ürünlerin kalitesi ve tazeliği sağlığımızı hiçe sayan bir çok müesseseye örnek olması gereken takdire şayan bir durum …Neticede aldığınız üründe yerken kaliteyi ve tazeliğin tarifi anlatılmaz  deneyerek ve hissederek yaşanır …




   Evet gelelim Workshop Etkinliğimize konu olan  bilimsel adıyla '' Passiflora Edulis '' Dünya genelinde ''Passion Fruit ''olarak bilinen ''Tutku Meyvesi'' yada bizde bilinen adıyla '' Çarkıfelek  '' Egzotik bir meyve ve Anayurdu Amerika kıtasıdır …Oradan Dünyaya yayılmış 400 kadar çeşidi mevcut… Kolombiya , Brezilya, Arjantin gibi tropik bölgelerde yetişen bu meyve '' Maruçya ''  yada '' Gulupa '' adıyla da anılır…

  Çarkıfelek meyvesinin kıvamı ve aroması gerçekten benzersiz mor renkli dış kabuğa sahip olan meyvenin içersi jölemsi ,sulu ve yenebilir çıtır çekirdekleri olan ferahlık hissi veren bir meyve…
  Besin değeri oldukça yüksek .A ,C,B2 Vitaminleri , Kalsiyum , Fosfor  , Potasyum ve lif açısından zengin bir meyve… Ayrıca Çarkıfelek harmin,harmol, harman ve passiflora adı verilen alkolitleri ,flavanoitler ve beta karoten gibi antioksidan gücü yüksek kimyasalları içerir…

    Çarkıfelek ,doğal bir sakinleştirici ; Uykusuzluk durumunda,stres ,anksiyete ve depresyon gibi psikolojik olumsuzluklarda sero-tonin seviyesinde yükselme sağlayan doğal bir sakinleştirici .Serotonin yükselmesi mutluluk hissini de arttırır ,bitkisel tedavilerle stres yönetiminde ,sakinleştiricilerde ,Çarkıfelek meyvesinin özünden yararlanıldığı düşünülürsemeyvenin doğal olarak tüketilmesi önerilmektedir…

  • Lif Deposu : Diyet Lifi sağlıklı beslenmenin önemli bir bileşeni olarak kabul edilir .Çarkıfelek 100 gr'da 10,4 gr lif içerir .Bu değer günlük lif ihtiyacını %27 gibi yüksek bir oranda karşılamaktadır…

  • Diyabette Kullanılabilir  : Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Beslenme Bölümünde Taiwan- 2004 'de yapılan bir araştırmada Carkıfelek meyvesinin yapısındaki pektik maddeler,selülöz,hemiselülöz gibi lifli yapılardan zengin oluşu ,tokluk kan şekerini kontrol etmede ve Tip 2 diyabette güvenle kullanılabileceğinin altını cizmektedirler… Diyabetli birey günlük meyve porsiyonunu aşmamak koşulu ile güvenle ytüketebilir… 

          Yani ben Sevgili Anneciğime bu meyveyi gönül rahatlığıyla yedirebilirim…

  • Sindirim Düzenleyici : 2012 yılında Amerika İllinois Üniversitesi'nde yapılan bişr başka çalışmada da sindirim sisteminden sindirilmeden geçen liflerin bağırsakların çalışmasını düzenleyerek Tip 2 Diyabet ,Hiperkolesterolemi ,Hiperlipidemi gibi kardiyovasküler hastalıkları ve kolon kanserini önlemede yardımcı olduğu tespit edilmiştir…

  • Bağışıklık Sistemine Destek : 100 gr Çarkıfelek 97 kalori ve 30 mg C vitamini içeriyor.Bu değer günlük C vitamini ihtiyacının %50 sini karşılamaktadır… Aynı miktardaki (100 gr) Çarkıfelek günlük A vitamini ihtiyacının %43 'ünü karşılamaktadır… Bu değerler Ave C vitamininin güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Çarkıfelek meyvesini değerli kılmaktadır…Bu etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir…

  • Obezitede Etkili : Ramos ve arkadaşları Diyabet ve metabolizma Dergisinde yayınladıkları bilimsel bir yayında ,Çarkıfelek meyvesinin bileşimindeki pektinin kilolu kişilerde yani ben :) bağırsaktan geçiş süresini uzatarak su tutma ve jelleşme özelliği ile tokluk etkisi yaratarak vücut ağırlığında azalma sağladığını rapor etmiştir…Ayrıca bu jelleşme total kolesterol ve trigliseridleri de düşürmektedir…

  • Tansiyon Düşürücü : Çarkıfelek meyvesinin Yeni Zelanda Arizona Üniversitesi'nde yüksek tansiyonlu kişilerde , (  yani yine ben :)  ) etki mekanizması araştırılmış bileşimindeki biyoflavanoidler ,antosiyanin ve fenolik bileşiklerinin etkisiyle tansiyon düşürücü etkisi olduğu ve güvenle kullanılabileceği belirlenmiştir…


  Eeee daha ne olsun değil mi ya , sevdiğim meyvelerin başında gelen muz, kivi , ananas , frambuaz, kayısı çilek derken çarkıfelek meyvesiyle de iyi anlaşacağa benziyoruz…









   Etkinlik sırasında bizlere çok değerli Cheflerimiz de eşlik ettiler ...

 Söylediklerine göre Kolombiyalılar bu meyveyi yumurta misali tepesinden açarak kaşıkla yemeyi tercih ediyorlarmış …




Chef Andres Ortiz bize çarkıfelek meyvesini tarçın ,ananas ve kendi reçetesiyle hazırladığı nefis bir sos eşliğinde Somon Carpacio fakat sebeini htırlamıyorum ama nedense fotoğraf çekmekten sanırım yemeyi atladım o yüzden tadı hakkında bir yorum yapamayacağım ama sosundan bir kaşığın ucuyla aldım inanılmaz güzeldi… 




 Sağlığım açısından bundan sonra en büyük destekcim olacağına inandığım bu meyvenin tadına pek ısınamasam da değişik lezzetlerle bütünleştirerek yeni reçeteler deneyimleyerek, zaman zaman sizlerle paylaşırım kısmetse …

  Chef Anres Ortiz'in bizler için hazırladığı  Çarkıfelekli ve taze naneli yoğurtsa benden serinletici ve ferah oluşu nedeniyle tam puan almayı başardı özellikle sıcaklarda ferahlatıcı bir yardımcı olacağına eminim…



  Ayrıca Değerli  Gourmet Chefimiz Haldun Z.Tüzel 'de bizler siçin Kuşkonmazlı ,zencefilli , kremalı ve sütle lezzetlendirilmiş çeşitli baharatlar eşilğinde pişirilmiz kuşkonmaz çorbasıda tam bir vitamin ve lezzet deposuydu diyebilirim… Ellerinize sağlık Chefim…




  Bu güzel Workshop 'a katıldığım ve Değerli M.Vasfi Pakman ' ı , Cheflerimizi tanımakdan  duyduğum memnuniyetin yanısıra  vitamin ve sağlık deposu bir meyvenin hayatıma girişine katkıda bulunmanızdan dolayı Sevgili Pelin Hanım'a , ayrıca tüm firma yetkililerine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum…


Ayrıca gurme lezzetlerle dolu ,güzel hediyeleri ve jestleri içinde teşekkürler…




Daha fazla ve ayrıntılı bilgilere ulaşmak isterseniz :   
  
www.verita .com .tr
facebook.com/veritameyve 
twitter.com/veritameyve
0800 211 00 43 
                                      




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...