expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Aralık 2014 Salı

Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi Tarifi


  Sevgili Executive Chef İlker  Bey bizlerle tarifi paylaşır da biz sevgili takipçilerimizle paylaşmaz olurmuyuz hiç işte size bu nefis hindinin tarifi…




      Malzemeler              


        Hindi marinasyon malzemeler

  • 1 adet ortalama 6 kg bütün hindi
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • Defneyaprağı
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz ve karabiber


    Hindi Marinasyon yapılışı: 

 1. Hindinin güzel kızarması ve lezzeti için 1 gün önceden tüm malzeme karıştırılarak hindinin her kısmına sürülerek buzdolabında saklayın.


2. Ertesi gün marinasyonu yapılmış hindiyi 180 C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.



  İç pilav için malzemeler:


  • 4 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar


İç pilav yapılışı:

1. Pirinci sıcak suda yaklaşık on dakika bekletin ve süzün.

2. Derin bir tencereye tereyağı koyarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun.

3. Kavrulan pirincin içine sıcak tavuk suyunu karıştırın.

4. İçerisine dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin ve pirincin pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pirincin üzerini havlu kağıt ile öreterek pilavın demlenmesini sağlayın.

5. İç pilav hazırlandıktan sonra hindinin iç kısmı pilav ile doldurun.

6. Geleneksel yılbaşı Hindisi servis edeceğiniz tepside haşlanmış kestane ve taze sebzeler brokoli, havuç, kabak, kırmızıbiber ile servis edin.


Afiyetler olsun…

1 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...