expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

17 Aralık 2014 Çarşamba

Midtown Hotel Chef Ali Davut 'un Zeytinyağlı Kızartılmış Hamsi Dolması

   Midtown Hotel'de Sevgili Fatoş'un daveti üzere Canımbloggerlarla ''Fatoş'un Hamsili Pilav Gününde '' buluşmuş harika lezzetlerle ihya olmuş durumdayken , ard arda gelen damaklarda nefis tadlar bırakan görsel ve tadsal şölen esnasında kıtır kıtır, yanında leziz bir sosla lezzetlendirilmiş nefis bir hamsili muska böreği eşliğinde deneyimledim bu güzel lezzeti, tek kelimeyle şahaneydi…
Bu güzel tarif için teşekkürler  Chef Ali Davut…





          Malzemeler  (  4-6 Kişilik )



  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 6 adet iri boy kıyılmış kuru soğan
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • ½  su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak sıcak su
  • 1/5 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1/5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • ¼ demet kıyılmış nane
  • ½ demet kıyılmış dereotu
  • ¼ demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 kahve kaşığı yenibahar
  • 2 kahve kaşığı karabiber
  • 2 kahve kaşığı tarçın
  • 1 kg hamsi kılçığı temizlenmiş
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı galeta unu



  
  Yapılışı: Hamsiyi temizleyip, kılçıklarını ayırın.Pirinci ayıklayıp üç defa yıkayıp ılık suda soğanı kavuruncaya kadar dinlendirin.

  Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun.


  Kavurulmuş karameliz edilmiş soğanlara üzerine süzdürülmüş pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun.


  Sonra aynı tencereye kuş üzümünü, karabiber, yenibahar, toz şeker ve sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin.

Sonra dolma harcını ateşten indirin, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın soğumaya bırakın.

  Sonra Hamsinin içine dolma içini koyup diğer hamsiyi üzerine koyun ve derin dondurucuda 30 dakika koyup sertleşmesini sağlayın.


  Daha sonra hamsi dolmasını derin dondurucudan çıkarıp sırasıyla un yumurta galeta ununa batırıp paneleyip derin yağda kızartın ve limon roka, kıvırcık, domates eşliğinde servis yapabilirsiniz.


   Not: Hamsi dolmasını, süzme yoğurdun içine limon suyu, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış yeşil soğan, toz karabiber, kuru nane, tahin, süzme bal ilave edilerek hazırlanmış sosla ikram edebilirsiniz. 



Afiyetler Olsun Efendim Hepinize…

2 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...