expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Aralık 2014 Salı

Bademli Portakal Dilimli Kurabiye

   Çayın yada kahvenin tartışılmaz eşlikçisi bu leziz kurabiyenin tarifi Sevgili Şefika Günyel'e ait…
Bu güzel tarif için bir kez de blogum aracılığıyla teşekkürlerimi gönderiyorum marifetli sultanım Şefika Günyel'e…





  Uzun zamandır bademle yapacağım lezzetli bir kurabiye tarifi arıyordum acıbadem kurabiyesinin lezzetine bayıldığım doğrudur ve benim sevgili ablam her fırsatta alıp getirir kardeşi afiyetle yesin diye…Her zaman evde yapmakla olmuyor tabi arada bazı tadların menşeinden en lezzetli yapılanlarından da alıp ülke ekonomimize canlılık getirmek lazım tabi…

   Pratik ve leziz içersinde kabartma tozu ve vanilya olmayan badem ve portakal suyunun nefis rahiyasıyla birlikte ağızda dağılan güzel kurabiyeyi yaparken ben sadece esmer şeker kullanmayı tercih ettim… Benim sevgili prensesim biricik anneciğim de afiyetle yesin diye …Ayrıca toz badem elinizin altında yoksa şayet tuzsuz badem kabuklarını soyarak ve robottan geçirerek de kullanabilirsiniz…    Eminönü tarafına yolum her düştüğünde Pasta malzemeleri satan dükkanlara mutlaka uğrar ve çeşitli malzemeleri tedarik ederim ki, elimin altında her an olsun çünkü öyle bir anda canım entersan bir lezzet çektiğinde hemen yapmayı seven bir kişiliğim var ve canım pasta çekse gece yarısı bile yaparım başka konularda üşengeçlik göstersem de mevzu boğazsa şayet ve can çekince akan sular duruverir her daim…

      Malzemeler
  • 150 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 /2 su bardağı esmer şeker
  • 2,5 su bardağı un (unu kontrollü ilave edin gerekdiğinde ilave edebilirsiniz )
      Üzeri İçin
  • 2 adet dilimlenmiş portakal
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
   Yapılışı: Cam kasemizin içersinde oda sıcaklığındaki tereyağ ,yumurta ve şekeri elimizle iyice karıştıralım,kalan diğer malzemeleri de ilave edelim unumuzu azar azar ilave edip elimize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim…

   Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler koparalım ve yuvarlayıp su bardağının altı yardımıyla yassılaştırarakyağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize dizelim .Üzerine yumurta sarısı sürelim ve dilimlemiş olduğumuz portakaldan her bir kurabiyenin üzerine bir dilim yerleştirelim…

  Her bir dilimin üzerine bir çay kaşığı toz şeker sertpelim ve 180 C de ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim…

        


Afiyetler olsun…




11 yorum:

  1. En sevdiğim malzemelerden oluşan bir kurabiye olmuş...Ellerine sağlık Emelcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selmacığım…
      Benim de çok sevdiğim bir tarif oldu sevgiler tatlım…

      Sil
  2. Emel'ciğim ellerine sağlık. Çok net anlatmışsın......
    Sunumda süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sağol…
      Sevgler…

      Sil
  3. Ellerinize sağlık değişik ve güzel bir kurabiye tarifi eminim portakal değişik bir görünüm ve lezzet vermistir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzu Hanım,
      Evet farkli ama lezzetli bir kurabiye …
      Sevgiler…

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım. SÜSLEME ÇOK GÜZEL sunum harika. Ellerinden yemek nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin Ablacım çok sağol teşekkür ederim…
      İnşallah ben de çok isterim neden olmasın belki bir gün nasip olur…
      Sevgilerimle…

      Sil
  5. Emel'ciğim ellerine sağlık nefis görünüyor..Sevgili Şefika'nın tarifleri her zaman leziz olur..Senin de elinin lezzetiyle daha da lezzetlenmiştir eminim..Afiyet bal olsun hayatım..

    YanıtlaSil
  6. Emel Hanım kurabiyeniz çok güzel görünüyor, bayıldım duruşuna.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...