expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

3 Aralık 2014 Çarşamba

Tulum Peynirli Fırın Makarna





     
         Malzemeler

  • 1 paket Fırın Makarna
  • 500 gr rendelenmiş kaşar peynir
  • 500 gr Tulum peynir yada Ezine beyaz peynir
        Beşamel Sos İçin
  • 1,5 lt süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Muskat cevizi rendesi yada karabiber
  • Tuz


   Yapılışı: Makarnamızı kaynattığımız tuzlu suda haşlayıp süzelim ve bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım…Tereyağımızı tenceremize alıp unumuzla birlikte kokusu çıkana kadar kavuralım , ardından sütümüzü kontrollü olarak ilave edelim…

  Boza kıvamında bir sos elde edinceye kadar çırpma teliyle karıştıralım ki topaklanmasına engel olalım kafi miktarda muskat cevizi rendeleyip tuz ilave edelim ve ocağımızın altını kapatalım…

   Derin bir kasede suyunu süzdüğümüz makarnamızı ve beşamel sosumuzu karıştıralım bu sırada dilerseniz rendelenmiş kaşar peynirinden üzerini kaplayacak kadarını ayıralım kalanını kabımızın içersine ilave edip karıştırabiliriz … 
   
   Fırın tepsimize bir miktar sosladığımız makarnamızdan ilave edip arasına bolca tulum peyniri ya da beyaz peynir koyalım ve kalan makarnayı da üzerine yayıp en üste kaşar peyniri serperek önce3den ısıtılmış 200 C fırında 20 dakika kadar pişirelim…
Afiyetler olsun …

4 yorum:

  1. Fırın makarnayı çok yapıyorum fakat iyi bir fotograf birtürlü yakalayamadım. Ellerine sağlık . sıcak sıcak görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Bnim de pek net görüntüler yakaladığım yok ama yine de paylaşmak istedim…
    Teşekkür ederim ablam çok sağol sevgiler… :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şeniz Hanım…
      Benden de sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...