expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 Aralık 2014 Pazar

Pazılı Rulo Poğaça

  Merhabalar ,

  Hepinize musmutlu bir pazar günü diliyorum…

  Hemen herkes ailece harika bir kahvaltı yaptı ve bu kahvaltı sırasında herbir marifetli hanım farklı lezzetlerle damaklarda müthiş izler bıraktı …Evin reisleri de bu durumdan mutlu ,mesut bir halde ya şekerleme yapmakla meşgul yada kendince uğraşılara dalmış durumda…

   Bizler de kahvaltı ardından öğle yemeği , derken beş çayına hazırlık silsilesiyle koskoca bir pazar günü mutfakta su misali akıp gitmek üzere az sonra da keyif kahveleri ve derken akşam yemeği , sonrası mı tabi ki çay keyfi , çerez yada kurbiş eşliğinde atıştırmalıklar derken kısa günün özeti = Mutfak Aşkı :)…

Geçtiğimiz gün kendimce oluşan bir tarifi bu günde tekrar yaptım çünkü tadı yumuşacık kıvamı ve lezzeti damağımızda kalmıştı …Eşimin ricası üzerine sabah kahvaltısında yaptım sıcacık yumuşacık bu rulo poğaçayı sizler de deneyin istedim ve bloguma eklemeye karar verdim …Umarım yumuşak kıvamı ve lezzeti sizleri de hoşnut edecektir…Şimdiden kolay gelsin sizlere…






          Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağ eritilmiş
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un 
  • 1 adet yumurta akı  ( sarısı üzeri için ayrılacak )
        İç Malzemesi İçin
  • 2 demet pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • 200 gr Murat Bey Lor Peynir
  • Karabiber ,kırmızı pul biber ve tuz
        Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta  
  • Çörekotu ya da susam

    Yapılışı : Hamur yoğurma kabımızın içersine 3 su bardağı unu eleyelim ve ortasını çukur haline getirelim… Eritilmiş tereyağ,Ilık süt ,instant maya ,şeker ,tuz ve yumurta akımızı ilave edelim ve parmaklarımızla ortada toparlayarak yoğuralım, un miktarı kafi gelmezse ekleyebilirsiniz ama sert bir hamur elde etmemek adına fazla un ilavesi yapmamanızı öneririm…

 Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım ,  pazılarımızı güzelce yıkayalım ve sirkeli suda bekletip tekrar sudan geçirip ince ince doğrayalım…Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tenceremize sıvıyağ ilave edip pembeleşene dek kavuralım , doğradığımız pazı ve baharatlarımızı ilave edip suyunu salıp toplayana kadar kavuralım , soğumaya bırakalım… Soğuyan pazıya lor peynirimizi ilave edip karıştıralım…

   Hamuru biraz dinlendirdikten sonra  2 eşit patçaya bölelim merdane ile açalım… Açmış olduğumuz hamurdan 3 eşit parça kesip üzerine hazırladığımız pazılı harcımızı dilediğimiz miktarda koyalım ve  rulo yapalım …

   Eşit aralıklarla kesip fırın tepsimize yerleştirelim tepside 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim ve önceden ısıttığımız 180 C fırında 25 dakika kadar pişirelim…

Afiyetler Olsun…



6 yorum:

  1. pazılı böreği severim ama tereyağlı,miss gibi, senin hünerli ellerinden çıkmış bu böreği lütfen tabağın kenarındaki kelebek bana uçuruversin hemen şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam denersen pişman olmayacaksın ve bana hak vereceksin…
      Çok teşekkür ederim sevgilerimi gönderdim pembiş kelebek vesilesiyle…

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Hamuru 3 parçaya bölmek ne güzel fikir. Çok kalın olmaz nasılsa mayalı hamur. Eminim yumuşacıktırda. Sağlıklı koşuşturalım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursevin Ablacığım…
      Kalın olmadığı gibi yumuşacık ve leziz…
      Sevgilerimle…

      Sil
  3. Ben bu fotoğrafa bakınca hep bana mesaj veriyor. Ne mi diyor :) beni mutlaka yapıp yemelisin :D
    Gerçekten çok güzel bir fotoğraf olmuş. Kısmet olursa denerim :) Ellerine sağlık Emel ablam.

    YanıtlaSil
  4. Evet sende o halde verilen mesajı al ve yapıp afiyetle ye şekercim…
    Teşekkür ederim canım benim…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...