expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Aralık 2014 Perşembe

FATOŞ' un Hamsili Pilav Tarifi…


    Midtown Hotel 'de  Sevgili  Fatoş'un bizleri '' Hamsili pilav gününde '' mükemmel şekilde ağırlamasının , kendi elleriyle bu nefis lezzeti yapıp bizlerle paylaşmasının dışında , dostluk denen tarifi mümkün olmayan sevgi selinin perçinleşmesinin ve hep birlikte güzel bir ortamda nefis lezzetler eşliğinde hoş muhabbetlerin edildiği güzel günün en özel tarifini paylaşıyorum sizlerle …

 Kendimi özel hissettirmemi sağlayan ve bu nazik davetinde beni de eksik etmeyen  Fatoş'uma teşekkürlerimi gönderiyorum ve sımsıkı sarılıyorum en kocamanından…







 Malzemeler

· 2,5 kg hamsi temizlenmiş ve kılçıksız

· 4 su bardağı pirinç

· 3 orta boy kuru soğan ince doğranmış

· 3 kahve fincanı zeytinyağı

· 1 demet taze soğan

· 1 adet rende havuç

· 1 demet Maydanoz çok ince kıyılmış

· 1 tutam taze kişniş çok ince kıyılmış

· 1 demet Dereotu çok ince kıyılmış

· Yarım demet taze nane çok ince kıyılmış

· 2 tatlı kaşığı toz şeker

· 1 kahve fincan Kuşüzümü

· 1 kahve fincan dolmalık fıstık

· Yeterince Tuz

· 1 tatlı kaşığı toz karabiber

· 1 tatlı kaşığı yenibahar

· 1 tatlı kaşığı toz sumak

· 2 su bardağı mısır unu

· 300 gr oda sıcaklığında tereyağı





  Hamsili pilav hazırlanışı:


1. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.

2. Pilav tenceresinde zeytinyağını ve tereyağın yarısın koyup eritiniz.

3. İlk önce dolmalık fıstığını çok hafif kavurun sonra Soğanları da ekleyip kavurun.

4. soğanlar kahve renk alınca süzdürülmüş Pirinç ekleyin onunda biraz kavurup sırası ile toz karabiber, yenibahar, toz sumak, toz şeker, tuz, kuş üzümünü ve sıcak suyu ekleyin.

5. Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

6. Ocaktan alıp, kıyılmış taze soğan, rende havuç ve taze baharatı ekleyip iyice harmanlayın tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.

7. Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra hamsilerin sırt tarafını mısır ununa bulayıp

Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kâseleri tereyağı ile yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış mısır ununa bulanmış hamsi filetolarıyla kaplayın.

8. Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.

Hamsili pilav artık hazır, afiyet olsun…






1 yorum:

  1. Balıkla pilavın uyumunu geçte olsa bi arkadaşım sayesinde öğrenmiştim. Böyle tek kişilik porsiyonlar çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...