Merhabalar ♥️
Mutlu haftalar diliyorum herkese…
Eveeet efendim oldukça pratik bir o kadarda lezzetli bir kurabiye tarifi ile sizlerleyim yine ve yeniden …
Siirt kurabiyesi olarak da geçen bu lezzetli kurabiyenin yapımında yıllar önce tüketilen bir katı yağ var hatta çok eskiler yağtenekesi bitince içerisine çiçek ekip bahçe ya da balkonlarını güzelleştirirlerdi burada Marka belirtmek istemiyorum .
Normalde o yağ ile yapılan bir tarif halen daha satılıyor mu onu da bilmiyorum lâkin ben tereyağ kullandım .
Siirt Kurabiyesi
Malzemeler
🍥1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
🍥1,5 su bardağı toz şeker
🍥1 çay bardağı sıvı yağ
🍥 ½ çay kaşığı karbonat
🍥 Aldığı kadar un
(evet bu tabiri hiçbirimiz sevmiyoruz ama yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar kontrollü şekilde un ilave edelim .
Üzeri İçin
🍥Badem
Yapılışı : Eritmiş olduğumuz tereyağı ve şekerimizi karıştırma kabımıza alıp çırpma teli yardımıyla toz şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Şeker eridikten sonra üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ilave edelim un ve karbonatımızı da ekledikten sonra yumuşacık yani her zamanki tabirle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapalım kontrollü olmakta fayda var tekrar hatırlatmak istiyorum…
Elde etttiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerlerine badem yerleştirelim.
Kurabiyelerimizi yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp önceden ısıtmış olduğumuz 180° fırınımızda pişirelim üzerleri beyaz olacak kızarmasın fırsat vermeden fırından alalım lütfen renginin beyaz olması gerekiyor…
Afiyetler olsun sizlere …
#siirtkurabiyesi #unkurabiyesi #kurabiye
Emeğinize sağlık. Şekeri biraz azalttığımızda da damak tadı çok değişmiyor herhalde. Sıvı yağ derken biraz sulandırılmış zeytinyağı da olabilir sanırım.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Kolay gelsin.
Bereketli olsun.