expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

16 Kasım 2024 Cumartesi

Ballı Bademli Puding



Uzunnnnn bir ara ardından yine ve yeniden blog sayfamda da paylaşım yapmak üzere Merhabalar ,

Bu tarifte şeker yok Bal var…

Balın lezzetli olmasını sağlayan şey zenginliğidir ,bu zenginlikse arıların gezdiği çiçeklerin cinsine ve çeşidine göre şekillenir.

Bazı çiçekler güzel kokar, baldaki lezzetleri de bir o kadar fazladır. Anavarza Bal’ın  lezzetinin sırrı bu çiçek örtülerini baz alarak ballar elde etmektir. 

AnavarzaBal ‘da Balın iyi olması yetmez ! 

Damakta bıraktığı tat ve akılda bıraktığı iz önemlidir lezzet ve koku testinden geçmeyen hiçbir balı sofralarımızda buluşturmuyorlar.

Sevgili Anavarza Bal  #işbirliği ile bu birbirinden değerli lezzetteki ballar eşliğinde sizlere sağlıklı bir tarif oluşturmak istedim .

Bal ,badem ve tarçın üçlüsünün hem lezzeti hem de damakta bıraktığı tadı zaten hepimiz biliyoruz.

Değinmek istediğim bir nokta daha var ki ;

Bal Sıcakla temas etmedi❗️❗️❗️ muhallebiimi tamamen soğuttuktan sonra ilave ederek karıştırdım efendim bilginize …

    

                

Ballı Bademli Puding

Malzemeleri 

🍥1 litre süt

🍥3 tepeleme yemek kaşığı un

🍥2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

🍥1 kase tuzsuz badem (sıcak suda bekletilip kabukları soyulacak ve rondoda çekilecek)

🍥1 tatlı kaşığı tereyağı

🍥1 paket vanilya

🍥7 -8yemek kaşığı bal


Üzeri için:

🍥Bal

🍥Badem

🍥Tarçın



Yapılışı :Tuzsuz Bademlerimizi 15-20 dk sıcak suda bekletelim.

Bu şekilde kabukları kolaylıkla soyulacaktır.

Kabuklarını soyduğumuz bademleri rondoda ince bir hal alana kadar çekelim .

Sütü tenceremize alıp üzerine un,nişasta ve ince çekilmiş olan bademlerimizi ekleyelim .

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Kaynayıp ,koyulaşan pudingimizi ocaktan alalım. 

Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyelim karıştırarak erimesini sağlayalım.

Bu karışımı arada bir karıştırarak hem ılıtalım hem de üzerinin kabuk bağlamasını engelleyelim.


                



Not :Bal sıcakken konulmayacak ki zararlı hale gelmesin elimizi yakmayacak şekilde mikser yardımıyla  ılık bir hale geene kadar çırpalım daha sonra bal ilave ederek karıştıralım.              

Hazırlamış olduğumuz ballı bademli pudingimizi kuplara pay edelim ve buzdolabına kaldıralım…

Üzerlerini yine bal , badem ve tarçın  ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

#reklam #kıymetinibiliniz #hediye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...