expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

18 Kasım 2024 Pazartesi

Ballı Gemici Böreği

Ballı Gemici Böreği 

Yıllar önce çok iyi lezzetleri olan Osmanlı Mutfağının lezzetlerini modernize ederek günümüze taşıyan mekânda yemiş ve bu böreğe bayılmıştım .

O günden bugüne değin kim bilir  kaç defa yaptım sayısını bilemem ama blogda arşivde beklemiş nedense paylaşmaya açmamışım şevkim kırılmış sanırım onca emek malum göz ardı ediliyor her daim demek ki taslaklarda kalmış.



Tariflerimi deneyen ve çok beğenen bir kesimin varlığını biliyorum ve onlar için paylaşımlarıma devam ediyorum yine ve yeniden .

Efendim bu böreğin çıtırtısı içersindeki peynirlerin müthiş uyumu ve balın o peynirin tuzunu biraz daha yumuşattığı enfes bir börek olduğunu hatırlatmadan geçmek istemedim.

Eğer böreklerimizin yumuşak olması istiyorsanız az yağda teflon tavada önce alt üst kızartıp sonra da kenarları içün yassı bir şekilde kızartanilrsimiz ya da benimki gibi çıtı çıtır olmasını istiyorum derseniz de bol yağda kızartalım efendim.

Sıcak servis edelim ki o nefis lezzetine varalım .

Balı servis aşamasında dökelim ilk sıcağı çıktıktan sonra ardından bu lezzetin tadını çıkarmak düşüyor bizlere …




Malzemeler

🍥3 adet yufka

🍥150 gram Ezine peynir 

🍥150 gram Mihaliç peyniri siz tulum peyniri de kullanabilirsiniz

🍥150 gram Kaşar peyniri 

🍥1 çay bardağı bezelye (haşlanmış )

🍥Karabiber 

🍥1/2 çay bardağı sıvı yağ 


Kızartmak İçin:


🍥1 su bardağı sıvı yağ 


Üzeri için


🍥Bal 

🍥1 yemek kaşığı Antep fıstığı




Yapılışı :Bütün peynirleri rendeleyelim ve 1 çay bardağı haşlanmış bezelyeyi ilave edip bir miktar da karabiber serpelim  geniş bir kasede ezmeden harmanlayalım.



Yufkanın ilkini tezgaha açalım , üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim, üzerine bir kat daha yufka açalım. 

Peynirli harcın hepsini yufkaların ortasına serelim. 

Ben sevdiğim peynirlerden hazırladım siz dilediğinizi kullanabilirsiniz isli peynir ,tulum peynir ,eski kaşar peynir gibi …




Kenarlarda kalan boşluklara da sıvı yağ sürüp bir kat daha yufka serelim. 

Son yufkanın da üzerini ve kenarlarını yağladıktan sonra önce kenarlardan yufkayı kapatıp sıkı bir rulo yaparak saralım. 


Eğer yufkanın birleşme yeri yapışmıyorsa su ile mutlaka yapıştıralım ki kızartırken açılmasın.

Ruloyu iki parmak kalınlığında dilimlere keselim  ve börekleri buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim…


Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtıp börekleri önlü arkalı çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın.


Kızaran böreklerin üzerine  balımızdan bolca gezdirip, Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edelim…



Afiyet olsun.

#ballıgemiciböreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...