Mutfaktan mis gibi çörek kokusu yükseliyorsa tavşan kanı çayınızda afiyetle tüketmek üzere dem alıyorsa misss kokulu limon rahiyası ile Bademli çörekleriniz için sofralarınızda yer açmak üzeresiniz demektir.
Geçtiğimiz günlerde hikayelerimden izlemişsinizdir yapım aşamalarını beni sıkı takip edenler hatırlayacaktır..
Bugün sizlerle Ayranlı Badem Çöreği tarifini paylaşmak istiyorum...
Malzemeler
🍥175 gram soğuk ve küp kesilmiş tereyağı
🍥3 su bardağı un
🍥1,5 su bardağı toz şeker
🍥1 paket kabartma tozu
🍥1 çay kaşığı instant maya
🍥1yemek kaşığı dolusu rendelenmiş limon kabuğu
🍥1 su bardağı ayran
🍥Bit tutam Tuz
Üzeri için
🍥25 ml eritilmiş tereyağı
🍥1 adet yumurta akı
🍥File badem
🍥 Toz şeker
Yapılışı: Un, tuz, maya ve şekeri bir kap içerisinde harmanlayalım.
Tereyağımızı da ekleyerek parmak uçlarımızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar tart hamuru hazırlar gibi ufalayarak hazırlayalım.
Ayranı ve rendelemiş olduğumuz limonu da ekleyerek yoğuralım ve hamuru iki eşit parçaya ayıralım.
Unlamış olduğumuz zeminde merdane ile açarak iki santim kalınlığında yuvarlak şekil verelim ve 8 eşit üçgen parçaya keselim.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize hamurlarımızı dizelim ve üzerine fırça ile eritmiş olduğumuz tereyağımızı sürelim ve file bademleri üzerine serpiştirelim...
Yumurta akını da bir başka fırça ile üzerine sürerek toz şeker serpiştirdikten sonra fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar yaklaşık 200 C de önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim....
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...
Afiyetler olsun sizlere. 💕
#bademliayranlıçörek #bademliçörek #hautescuisines #foodaddict #instabest #iyi_fikirr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...