expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

30 Nisan 2022 Cumartesi

Ev Baklavası

 Mutlu günler dilerim herkese 🤗

Tüm evlerde bayramı karşılamak üzere tatlı telaşlar son hızla devam ederken ben de nefis bir lezzet olan el açması baklava tarifimle huzurlarınızdayım...



Ev Baklavası...

Malzemeler

🍥1 çay bardağı yoğurt

🍥1 çay bardağı süt

🍥1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

🍥1 çay bardağı sıvıyağ

🍥1 yemek kaşığı sirke

🍥2 adet yumurta

🍥1 çimdik tuz

🍥1 çay kaşığı kabartma tozu

🍥Aldığı kadar un (5 - 5.5su bardağı kadar) 

Üzeri için

🍥300 gr tereyağı 

Şerbeti İçin

🍥6 su bardağı su

🍥5 su bardağı şeker

🍥Bir kaç damla limon suyu

Açmak için

🍥Nişasta

Arasında kullanmak için

🍥Ceviz içi

Yapılışı : Hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri cam kase içersinde ele hafif yapılacak kıvamda bir hamur elde edene kadar kontrollü un ilave ederek yoğuralım.

Yoğurmuş olduğumuz hamuru in üzerimi temiz bir mutfak bezi ile  örterek dinlenmeye bırakalım.

Dinlenmiş olan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım ben 60 adet beze elde ettim.Rahmetli halam öyle yapardı. 

Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açarak aralarına bolca  nişasta dökerek 10 Kat halinde oklava yardımıyla bol nişasta serperek  incecik olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açalım ve tepsimize serelim dilerseniz  her bir bezeyi  tek tek de açabilirsiniz tabii ki.

Her bir 10 kat beze için aynı işlemi tekrarlayıp açtığımız baklava hamurumuzun ortasına bolca ceviz içi  serpelim.İsterseniz bir kaç katına da bolca ceviz dökebilrainiz her daim olduğu gibi arzunuza bağlı. Daha sonra kalan bezeleri de açarak bıçak yardımıyla dilediğiniz gibi keserek şekil verelim...

 Eritip ılılk kıvama gelen tereyağımızı üzerine  dökelim dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağ da ilave edebilirsiniz ...

180 C ısıttığımız fırında  30 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 150 C' ye indirelim ve 45 dakika kadar pişirelim ki içersin hamur kalmasın.

Şerbetimizi hazırlayıp ilk sıcağı çıkması için 5 dakika kadar bekleyip her ikisi de sıcak olacak şekilde şerbetleyerek arzuya göre üzerine Antep fıstığı serperek  servise hazır hale getirelim... 

Bardak Ölçüsü 200 ml klasik su bardağı...


#hautescuisines #elaçmasıbaklava #baklava#sahanelezzetler #evbaklavası #hamurişi #feedfeed  #dessert #foodgasm #bakery #turk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...