Keyifli mutlu bir akşam sizlerin olsun sevgili takipçilerim...
“Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.” – Grange
Efsane bir lezzet ile yine sizlerleyim biz çok seviyoruz ve sizlerinde severek tüketmeniz için tarifi paylaşmak istedim...
Mantarlı Karides Güveç
Malzemeler
🍥1 adet soğan
🍥2 diş sarımsak
🍥1 yemek kaşığı tereyağı
🍥17-18 adet mantar
🍥2 adet Çarliston ya da sivri biber
🍥6 adet kokteyl domates
🍥1/2 tatlı kaşığı @Anadolumahsul biber salçası
🍥1/2 tatlı kaşığı domates salçası
🍥30 adet karides
🍥Tuz, karabiber
Üzeri için
🍥Rendelenmiş kaşar peyniri
🍥Rendelenmiş Parmesan peyniri
Yapılışı :Tenceremizin içersine aldığımız Yarım ay şeklinde doğramış olduğumuz soğanımızı ve ezdiğimiz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar güzelce soteleyelim....
Kabuklarını soyup dörde görmüş olduğumuz mantarları ilave edip ince ince kıydığımız biber ve küp şeklinde doğramış olduğumuz domateslerimizi de ilave ederek pişirmeye devam edelim.
1/2 tatlı kaşığı @anadolumahsul biber salçamızı ve 1/2 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip,temizleyip yıkadığımız karideslerimizi de ilave edelim, 3-5 dakika arası daha pişirelim ve küçük güveç kaplarına bölüştürelim yada fırın kabımıza alalım...
Üzerlerine rendelenmiş parmesan peyniri ve kaşar peynirini karıştırarak mantarlı karides harcımızın üzerine paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım...
Afiyetler olsun...
#mantarlıkaridesgüveç @emel_akan #eymininmutfagindan #nefisyemektarifleri #iyi_fikirr #karidesligüveç #anayemek #fırınyemekleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...