expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

17 Mart 2021 Çarşamba

Sütlaç...

 Milli tatlılarımızdan biri diyebiliriz sanırım sütlaç için...

İster fırında ister yalın haliyle hemen herkesin gönlünde taht kurmuş bir lezzet...

Her damağa göre çeşitlendirmek de mümkün dileyen klasik dileyen limonlu, vanilyalı , damlasakız ile ya da krema ilaveli her ne şekilde olursa olsun baştacı...

Eğer günlük tazecik süt ile yapılmış olursa da değmesinler keyfimize değil mi ama ❓

Efendim ben en klasiğinden anne tarifi ile hazırladım bu kez sütlacımı...

Hazır tazecik hem de en organiğinden @sutdamlasii 'nın sabah sağılan inek sütünü bulmuşum kaçırır mıyım lezzet şölenini, bir kısmı ile yoğurt mayalayıp kalanı ile de sütlaç yapmak kaçınılmaz oldu...

Tarife gelecek olursak eğer ;


Malzemeler

🍥1 çay bardağı baldo pirinç

🍥2 su bardağı su

🍥1 lt @sutdamlasii süt

🍥1 fiske tuz

🍥1 su bardağı şeker

🍥1 tatlı kaşığı damlasakızı

🍥1 paket vanilya

Yapılışı : Pirincimizi sudan geçirip 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakalım ve hemen ardından 1 litre kaynatılıp oda sıcaklığında soğutulmuş sütümüzü ilave edip önce orta ateşte kaynayana kadar pişirelim ardından altını kısalım, süt yarı yarıya inip, kıvam almış bir hal alana dek yani pirinç içersindeki nişaştasını bırakıp helmelenmiş hale gelene kadar yaklaşık 1 saate yakın en küçük gözdeki ocakta tahta kaşıkla arada karıştırarak pişirelim ki pirinçler tenceremizin dibine yapışmasın ve arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde şeker, damla sakızı ve vanilya ilave ederek karıştıralım bir iki taşım ve ateşin altını kapatalım.

İlk sıcağı çıkıp kendine gelince kepçe yardımıyla kaselerimize paylaştıralım ve önce oda sıcaklığında soğutup ardından dolaba alıp servise kadar soğumasını sağlayalım.

Üzerine tarçin ilave ederek servis edelim.

Afiyet olsun sizlere...

Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum ben eğer pastörize süt ile hazırlayacaksam krema ya da 2 yemek kaşığı nişasta ilave ediyorum ama böylesi güzel miss gibi sütü bulunca da hiç bir ilaveye gerek kalmaksızın öyle güzel bir dokuya ve lezzete sahip oluyor ki sütün kendi yağı nedeniyle bunu ancak sizler de güvendiğiniz bir süt temin ederek denediğinizde fark edebilirsiniz..

#sütlaç #hautescuisines #food #tatlısızasla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...