expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

8 Ağustos 2017 Salı

Pişi...

Hangimiz sevmez ki puf puf kabaran misss kokulu anne pişisini...
Kahvaltı yada çay saatlerinde misss gibi kokusu ile yanında peynir zeytin yada arzu ettiğiniz her türlü eşlikçi ile damaklarda ve kalplerde eşsiz tadları yakalamamız mümkün...




     Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4-4 ,5 su bardağı un
    Kızartmak için 
  • Sıvı yağ
Yapılışı:Ilık süt ,şeker ve mayamızı yoğurma kabımıza alıp aktif hale gelmesi için karıştıralım.Yaklasik 5 dakika sonra kabarmaya başladığında un , su ve tuz ilave ederek yumuşak hafif elimize yapışacak ama yoğun bir kıvam aldığında üzerine streç film kapatıp mayalandırmak üzere 30 dakika kadar bekletelim.
Havalar sıcak olduğu için mayalanma işlemi kısa sürede oluyor ama kış aylarında mayanın aktif hale gelip kabarması daha fazla zaman alabilir ...
Kabarıp iki katı kadar olan hamuru elimize yapışmaması için elimize ve tezgaha bir miktar sıvıyağı alıp merdane yardimıyla yada elimizle açarak , bıcak yardımıyla kare yada bardakla yuvarlak şekilde keselim ve kızgın bol yağda önlü arkalı  kızartalım bu işlem sırasında un ilave ederseniz hamur sertleşecektur o yüzden sıvıyağ ile açıp sekillendirmek daha iyi oluyor...Ben bazen kalıpla da kesiyorum papatya yada kalp şeklinde  haliyle de çok güzel oluyor.

Puf puf yumuşacık ve çok lezzetli bir hamur elde edeceksiniz ve lezzetine bayılacaksınız siz dilerseniz süt yerine sadece su kullanabilirsiniz ben sütün kattığı lezzeti ayrı seviyorum ve tüm hamur işlerimde kullanıyorum.


4 yorum:

  1. eline sağlık emel ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim...
      Özledim seni tatlım...
      Sevgilerimle öpüyorum seni ve bebişi...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...