expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

26 Eylül 2014 Cuma

Frambuaz Çikolatalı Kemal Paşalı Muhallebi


   Bu tatlıya bayılacaksınız benden söylemesi… Şerbetli tatlı ve sütlü tatlının müthiş uyumu damaklarımızı şenlendirmeye yetiyor doğrusu…

  Mevcut tarife her zamanki gibi kendi yorumlarımı da katarak denediğim ve yiyen herkesin beğenisini topladığı bu nefis lezzetin muhallebisini hazırlarken Kemal Kükrer 'in Vişne Tatlı Ekşi  nefis sosunu kullanmasanız dahi servis esnasında üzerinde kullanmanızı tavsiye ederim …








        Malzemeler
  • 1 paket Kemal Paşa 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla vanilya esansı
        Muhallebisi İçin
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr tereyağ
  • 150 gr frambuazlı kuvertur çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer vişne tatlı ekşi sos (opsiyonel)
  • 1 /2 su bardağı şeker 
        Üzeri için 
  • 1 su bardağı vişne
  • Arzuya göre Kemal Kükrer Vişne Tatlı Ekşi Sos
  • File Fındık



  Yapılışı : Kemalpaşa Tatlısını üzerindeki tarife göre pişirelim yalnız paketin üzerindeki tarifinde şeker miktarı çok fazla olduğundan ben 2 su bardağı kullandım…





   15 dakika şerbeti ile pişirdiğimiz Kemal Paşa tatlımızı borcam yada kuplara alıp muhallebinin yapımına başlayalım…

 İnce kıydığımız kuvertur çikolatamızı  muhallebinin içersinde kullanılmak üzere kenara alalım…




   Muhallebilimiz için tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavurup yavaşca sütünü ve şekerimizi ilave edip çırpma teli yardımıyla karıştıralım, hazırlayıp beklemeye bıraktığımız frambuazlı çikolata ve yumurta sarısını ilave edelim çırpmaya devam edelim ki yopaklanma olmasın hemen  ardından vanilya aramasını ekleyelim ve kaynamaya başlayıp göz göz olunca ocağı kapatalım…

   Kemal Paşa tatlılarımızın  üzerine muhallebisini dökelim ve üzerini spatulamız yardımıyla düzeltelim ilk sıcağı çıkan tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakalım…





   Kuplara koyarak ikram etmek isterseniz de her kupun altına bir adet kemal paşa tatlısından koyduktan sonra ,



üzerine muhallebisini paylaştıralım  sonra tekrar üzerine 1 'er tane Kemal Paşa Tatlısı koyalım ve üzerine dilerseniz vişne sos ilave ederek yada sadece fındık fıstık ve vişne ile servis edebilirsiniz. ..




   Arzu ederseniz muhallebisini sade yaparak da bu tatlıyı yapabilirsiniz ben pembe tutkumdan dolayı birde frambuaz vişne gibi hafif tatlı ekşi lezzetleri sevdiğim için tamamen kendi damak zevkime göre yaptım şeker ölçülerinide artırabilirsiniz yalnız Kemal Paşa yı zaten Şerbetli bir tatlı olduğu için muhallebi şekeri azalttı ki zaten Kemal Paşa Tatlısının üzerinde de 3,5 şu bardağı şeker ile pişirilmesi öneriliyor fakat iç bayabilir bence tabi her zamanki gibi tercih size ait…

Afiyetler olsun. ..

17 yorum:

  1. ayy çok güzelll, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Es Life Çok teşekkür ederim …
      Denemenizi tavsiye ederim …
      Sevgilerimle…

      Sil
  3. Tatlım enfes görünüyor. Ama ben en çok Kemal Kükrer soslarına bayılıyorum. Acı sosu her tabağımda:) çikolatanın pembişide gözümden kaçmadı.:) Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canısı…
      Evet sosların herbir ayrı güzel acı sosuna bende bayılıyorum …
      Hımmm ayrıntılara dikkat ederim diyosun yani … :)
      Bende öptüm svgiler tatlım…

      Sil
  4. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canımcım. Çok lezzetli görünüyor…Pembiş pebiş...:) Afiyet bal şeker olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacımmm…
      Teşekkür ederim canıssı çok sağol… :)
      Evet pembe sevdamı bilmeyen yok dimi ama…
      Bende sevgilerini kabul ettim ve kat be kat fazlasını gönderdim…
      Öpüyorum seni ve prensesini…

      Sil
  5. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz Hanım…
      Hoşgeldiniz bloguma yorumunuzla mutlu ettiniz .. :)
      Benden de size sevgiler …

      Sil
  6. Mükemmeller. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.. çok güzel olmuş. Ağır olmaması bencede çok iyi canım. Şerbetli tatlı değil süstlü tatlı neticede. Afiyet olsun yapıp yiyenlere. sevgiler. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım sağol…
      Evet ablacım haklısın hafif ve güzel bir tatlı…
      Benden de kocaman sevgiler…
      İyi bayramlar dilerim…

      Sil
  8. Kemalpaşa tatlısını çok severim, bu da değişik bir sunum olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet farklı ve hoş bir lezzet .
      Denemeniziisterim doğrusu…
      Sevgiler…

      Sil
  9. çok nefis bir tarif bayıldım doğrusu, hem ikramlık olarak da göz kamaştırıyor sevgiler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...