Bu tatlıya bayılacaksınız benden söylemesi… Şerbetli tatlı ve sütlü tatlının müthiş uyumu damaklarımızı şenlendirmeye yetiyor doğrusu…
Mevcut tarife her zamanki gibi kendi yorumlarımı da katarak denediğim ve yiyen herkesin beğenisini topladığı bu nefis lezzetin muhallebisini hazırlarken Kemal Kükrer 'in Vişne Tatlı Ekşi nefis sosunu kullanmasanız dahi servis esnasında üzerinde kullanmanızı tavsiye ederim …
Malzemeler
- 1 paket Kemal Paşa
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla vanilya esansı
Muhallebisi İçin
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 100 gr tereyağ
- 150 gr frambuazlı kuvertur çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer vişne tatlı ekşi sos (opsiyonel)
- 1 /2 su bardağı şeker
Üzeri için
Yapılışı : Kemalpaşa Tatlısını üzerindeki tarife göre pişirelim yalnız paketin üzerindeki tarifinde şeker miktarı çok fazla olduğundan ben 2 su bardağı kullandım…
15 dakika şerbeti ile pişirdiğimiz Kemal Paşa tatlımızı borcam yada kuplara alıp muhallebinin yapımına başlayalım…
İnce kıydığımız kuvertur çikolatamızı muhallebinin içersinde kullanılmak üzere kenara alalım…
15 dakika şerbeti ile pişirdiğimiz Kemal Paşa tatlımızı borcam yada kuplara alıp muhallebinin yapımına başlayalım…
İnce kıydığımız kuvertur çikolatamızı muhallebinin içersinde kullanılmak üzere kenara alalım…
Kemal Paşa tatlılarımızın üzerine muhallebisini dökelim ve üzerini spatulamız yardımıyla düzeltelim ilk sıcağı çıkan tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakalım…
Kuplara koyarak ikram etmek isterseniz de her kupun altına bir adet kemal paşa tatlısından koyduktan sonra ,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6sD08vAptU0Cgamibn8S9_set-tQyXC1wMQc3VrKVL4JkVnyr2F_w8iHp-e3rgl2nLmNoIAEKSLeEs7cabt-12_yN1ahE2RbOS9xaaZ8IModZKlExKF80NZpUjW5Ayjib9MxURbcZaLw/s1600/20140920_204355.jpg)
Arzu ederseniz muhallebisini sade yaparak da bu tatlıyı yapabilirsiniz ben pembe tutkumdan dolayı birde frambuaz vişne gibi hafif tatlı ekşi lezzetleri sevdiğim için tamamen kendi damak zevkime göre yaptım şeker ölçülerinide artırabilirsiniz yalnız Kemal Paşa yı zaten Şerbetli bir tatlı olduğu için muhallebi şekeri azalttı ki zaten Kemal Paşa Tatlısının üzerinde de 3,5 şu bardağı şeker ile pişirilmesi öneriliyor fakat iç bayabilir bence tabi her zamanki gibi tercih size ait…
Afiyetler olsun. ..
ayy çok güzelll, eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mehtap Hanım…
SilSevgiler…
Ellerine sağlık, harika :)
YanıtlaSilEs Life Çok teşekkür ederim …
SilDenemenizi tavsiye ederim …
Sevgilerimle…
Tatlım enfes görünüyor. Ama ben en çok Kemal Kükrer soslarına bayılıyorum. Acı sosu her tabağımda:) çikolatanın pembişide gözümden kaçmadı.:) Öpüyorum seni..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canısı…
SilEvet sosların herbir ayrı güzel acı sosuna bende bayılıyorum …
Hımmm ayrıntılara dikkat ederim diyosun yani … :)
Bende öptüm svgiler tatlım…
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canımcım. Çok lezzetli görünüyor…Pembiş pebiş...:) Afiyet bal şeker olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhabalar Seldacımmm…
SilTeşekkür ederim canıssı çok sağol… :)
Evet pembe sevdamı bilmeyen yok dimi ama…
Bende sevgilerini kabul ettim ve kat be kat fazlasını gönderdim…
Öpüyorum seni ve prensesini…
Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Teşekkür ederim Şeniz Hanım…
SilHoşgeldiniz bloguma yorumunuzla mutlu ettiniz .. :)
Benden de size sevgiler …
Mükemmeller. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Reklam Çanta…
Silellerine sağlık.. çok güzel olmuş. Ağır olmaması bencede çok iyi canım. Şerbetli tatlı değil süstlü tatlı neticede. Afiyet olsun yapıp yiyenlere. sevgiler. İyi bayramlar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacım sağol…
SilEvet ablacım haklısın hafif ve güzel bir tatlı…
Benden de kocaman sevgiler…
İyi bayramlar dilerim…
Kemalpaşa tatlısını çok severim, bu da değişik bir sunum olmuş :))
YanıtlaSilEvet farklı ve hoş bir lezzet .
SilDenemeniziisterim doğrusu…
Sevgiler…
çok nefis bir tarif bayıldım doğrusu, hem ikramlık olarak da göz kamaştırıyor sevgiler
YanıtlaSil