Yazın sıcaklarını içimizde hissetmeye başladığımız şu günlerde Sevgili Yemek Sobetleri Blogunun güzel sahibesi Yağmur İpar'ın Davetlisi olarak Aslanlar Gıda'nın yeni lezzet yumağı markası Frutta Naturali Dondurma Tadım Etkinliğine katıldım…
Sorbeleri özellikle o mevsimde en lezzetli olan meyvelerden üretilmekte ve bunun yanısıra benim tadımladığım ve favorilerim arasında bir numara olan cevizli tahinli , karameli , içersindeki bol çikolatayla gönlümü fetheden kakaolu çikolatalı dondurmasına tek kelimeyle bayıldım…
dondurmada da aklım kalmadı değil doğrusu fakat aroması gereği şeker seviyesi biraz fazla geldi bana…Belki yemiş olduğum enfes çiğ köftelerin üzerine bu etkiyi bırakmış olabilir damağımda fakat yolu düşen herkezin bu güzel lezzetli ve doğal dondurma markasıyla tanışmanızı isterim doğrusu…
Ayrıca Kavunlu sorbeyi de yerken birebir kavun yediğim hissine varmak ve doğal dondurmanın çabukcak eriyen dondurma olduğunu öğrenmek beynime nakış gibi işlendi diyebilirim…
Gerçek dondurma çabuk erir , yerken ağzımıza meyvenin kendi lezzeti ,kokusu ve tadı gelir veeee bizi çocukluğumuza döndürür...
Çikolata , karadut ve limon üç lezzet bir arada...
Bu güzel lezzetteki dondurmayı nasıl tadarım derseniz şayet Avcılar 'da Frutta Naturali 'de ve Bakırköyde ikamet edenler çok şanslı diyebilirim yolunuz o taraflara düşerse Elazığlı Çiğköfteci Ahmet Usta'da bu güzel dondurmayı tadarak kendinizi şımartın diyebilirim…Yolumun düştüğü ilk fırsatta tekrar o güzel tadlara ulaşıp damağımı şenlendireceğim …
Bu güzel günde tüm ilgi ,alaka ve güleryüzleriyle bizlere kendimizi özel hissettirecek konforu sağlayan Firmanın Genel Müdürü Fatih ARSLAN ,Mali İşler Müdürü İlknur ARSLAN ve Nilay ARSLAN'a tekrar teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum…
Çok sevdiğim blogger arkadaşlarımla birlikte hoş sohbet eşliğinde hem damağımız , hem de gönlümüz şenlendi bu sıcak ortamda …Umarım en kısa zamanda tekrar bir araya gelir ve keyifli bir gün daha geçiririz bu güzel hanımlarla…Sevgilerimi gönderiyorum hepinize canlar...
Not: Bu arada belki bilmeyenleriniz olabilir diye düşündüğümden Sorbe Hakkında nette küçük bir araştırma yaptım ve alıntı olarak size bilgileri aktarıyorum…Okumak isterseniz buyrun...
Sorbeler
Dondurmadan çok daha hafif ve bence kesinlikle çok daha lezzetlidir.
İyi yapan yeri bulmak zordur ama bulunca kapısından ayrılmamak gerekir.
SORBE
İlk kez Çinlilerin keşfettiği sorbe, sıcak yaz günlerinin ideal serinletici lezzetidir. Ana malzemesini meyva ve meyva suyunun oluşturduğu sorbeler hafif bir yaz tatlısı olarak küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilir.
Sıcak yaz günlerine özgü bir lezzet olan sorbe, ilk anda dondurma gibi algılansa da, onu dondurmadan ayıran birçok özelliğe sahiptir.
Sorbenin yapısında dondurmada olduğu gibi süt ürünleri ve yumurta bulunmaz.
Ana malzemesini meyva suyu veya meyva püresi oluşturur.
Bu ana malzemeye şeker ve suyla hazırlanan bir şurup eklenir.
Lezzetinde çeşitlilik yaratmak için, şurup yerine şampanya, likör veya meyva çayı da kullanılabilir.
Bu nedenle sorbeler dondurmaya oranla daha gevşek bir yapıda olup, buzlu kristalize bir dokudadır.
Sorbe hazırlanıp buzlukta donmaya bırakıldıktan sonra hafifçe çırpılabilir.
Sorbenin tarihçesi
Sorbelerin tarihi araştırıldığında, ilk kez meyva, bal ve kardan yapıldığı ve yemek sonrası tatlı yerine yendiği görülür, geçmişi de dondurmadan daha eskilere dayanır.
Sorbeyi ilk kez Çinliler hazırlamış, Perslere ve Araplara öğretmişlerdir.
Araplarla yoğun ilişki içinde olan İtalyanlar aracılığıyla da tüm Avrupa ya yayılmıştır.
Sorbe sözcüğünün kökeni, tatlı içki anlamına gelen Türkçe “şerbet”, Arapça “şarap”tan gelir.
Günümüzde yemek üstüne veya yemekler arasında alınan serinletici, klasik bir tattır.
Bunun yanı sıra içine alkol katıldığında davetlerin şık bir ikramı haline gelir.
Sunumu
Sorbeler genellikle kup olarak veya yüksek ayaklı kadehler içinde, bazen üzerine, sorbenin yapımında kullanılan meyvanın aromasıyla uyumlu bir likör gezdirilerek servis edilir.
Servis sırasında dikkat edilecek en önemli nokta, kullanılan servis kabının da soğutulmuş olmasıdır.
Dondurulmaya bırakılmadan önce sorbe kabının dibine üzüm, fıstık veya fındık gibi kuru yemişler de konabilir.
Canım ne güzelde ayrıntılı yazmışsın. Yazı süper. Ellerine sağlık. "Güzel sahibesi" dediğin içinde teşekkür ederim. :) Sevgiler canım, öpüyorum.
YanıtlaSilCanımsın sen teşekkür ederim Yağmurcum…
YanıtlaSilRica ederim ne demek güzel davetin için asıl ben sana teşekkür ederim…
Sevgiler tatlım…