Malzemeler
Kek İçin :
- 3 adet yumurta
- 150 gr tereyağ
- 1 su bardağı kakao
- 1/3 su bardapı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Çikolatalı Ganaj için
- 2 paket krema
- 600 gr bitter kuvertur bitter çikolata
Çikolata Kırıkları İçin
- 150 gr bitter kuvertur çikolata
Ara Kat Malzemesi İçin
- 1 kase çilek
- 1 çay bardağı damla çikolata
Çikolata kırıklarımızın yapımına geçelim 36 * 40 cm büyüklüğünde iki adet yağlı kağıt (parşömen kağıdı ) keserek düz bir zemine serelim...
Çikolata kırıkları için 150 gr çikolatayı ufak ufak doğruyalım ısıya dayanıklıbir kaba koyalım ve altına bir tencere koyalım ve 2 parmak kalınlığında kaynar su ilave edelim ve kısık ateşte çikolatamızın erimesini sağlıyalım (benmari usulü )...Spatula yardımıyla eriyene kadar sürekli karıştıralım eridikten sonra ocağı kapatalım soğuyana kadar karıştıralım ....
Hazırladığımız yağlı kağıdın üzerine erittiğimiz çikolatayı döküp spatula yardımıyla kenarlarında 1 cm boşluk kalıcak şekilde ince bir tabaka halinde yayalım ve üzerine hazırladığımız diğer kağıdı serelim fazla yaymamaya özen göstererek hafifçe bastırarak arada kalan hava boşluklarını yok edelim...
Kısa ucundan başlıyarak rulo halinde saralım ve yanlarına paket lastiği geçirerek buzdolabında 2 saat sertleşmesini bekleyin... Resimlemeye çalıştım umarım yardımcı olabilimişimdir...
Buzdolabında beklettiğimiz ruloyu açmaya hazır olduğunda parşömen kağıdı serili bir tepsiyi hazır edelim ...Rulonun içersindeki çikolata tamamen sertleşince hızlı bir şekildehareket ederek ruloyu açıyoruz...Aşağıda gördüğünüz şekilde oluyor...İsterseniz bu işlemi 1 yada 2 gün önceden yapıp buzdolabında rolu şeklinde bekletebilirsiniz... Fazla bastırmadan ve yapıştırmadan saklamanızda fayda var...İsterseniz akşamdan hazırlayıp pastanızı yapana kadar da dolapta muhafaza edebilirsiniz tercih her zamanki gibi size kalmış ...
Sıra ganajımıza geldi...Kremayı tenceremizin içersinde kaynama noktasına gelene dek kısık ocakta karıştırıyoruzve altını kapatıyoruz, ardından ufak parçalara ayırdığımız çikolatamızı ilave ediyoruz ve sürekli olarak karıştırarak erimesini sağlıyoruz pürüzsüz hale gelince beklemeye alıyoruz...
2 pata ayırdığımız pandispanyamızın üzerini şekerli su yada granü lkahve ve şekerle ıslatıp hazırlayıp soğuttuğumuz ganajı spatula yardımıyla sürüp üzerlerine ikiye böldüğümüğz çilekleri yerleştirip damla çikolata serpiyoruz ...Diğer katını da aynı şekilde ganajla kaplıyoruz ve çikolata parçalarıyla paştamızı kaplıyoruz ve üzerine kalan parçalanmış çikolatalarla kaplıyoruz ve pastamızı servise hazır hale getiriyoruz...Süsleme ve içersine kullanıcağımız malzemeleride yine arzunuza bağlı olarak değiştirebilirsiniz...Umarım çok karışık anlatmamışımdır ve sizde rahatlıkla yapabilirsiniz inanın çok lezzetli oldu denemenizi isterim doğrusu...
Çikolata parçalarını pastamızın yanlarına uzunlamasına ufak bir maşa yardımıyla yerleştiriyoruz...
Veeee bu da pastamızın son hali.....
Buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz....
beklenen tarıf elıne sağlık
YanıtlaSilEvet canım teşekkürler...
SilSevgiler...
çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
SilSevgilerimle...
Emelcim ellerine sağlık,harika olmuş..Kocaman bir dilim alabilirim..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşencim...
SilElbette buyur ne demek ...
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık ben de bu aralar böyle çikolatalı pasta yapmak istiyorum fikir oldu sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Haticem ne mutlu bana o zaman...
SilSevgilerimle...
Çok güzel bayıldım ellerine sağlık Emelcim ,pasta konusunda çok başarılısın ne diyeyim harikalar yaratmışsın.Sevgilerimle...
YanıtlaSilTeşekkürler canım benim..
SilGüzel yorumların beni motive ediyor...
Pastalara olan düşkünlüğümden olabilir...
Sevgilerimle...
mmm.....
YanıtlaSilenfesss kii..
ellerine sağlıkk canımm benim..
yeter ki çikolata olsunn,ben ordayım hemen...
öpüyorumm..:)
Teşekkürler canım... :)
SilBuyur gel beklerim...
Bende kocaman ve sevgiyle öpüyorum...
Ohh mis gibi :)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sağol…
SilSevgiler…
Etkinlikten geliyorum,her ikisi de sevdiğim lezzetler eminim tadı da nefis olmuştur,ellerinize sağlık,bana da beklerim,başkentten sevgilerimle... http://cafemis.com http://cafemis.blogspot.com
YanıtlaSil