Merhabalar herkese 💕
Bu kez oldukça pratik bir lezzet ile sizlerleyim...
Üstelik tarifi de çok basit...
Burgu Peynirli Volavan
Malzemeler
🍥12 adet Milföy
🍥@muratbeypeynir Burgu Peynir
🍥1 adet yumurta akı
Üzeri İçin
🍥1 yumurta sarısı
🍥Ayçekirdeği içi
Yapılışı :Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarımızı tart kalıbı yardımıyla keselim...
Bir diğer katı olan üzeri için de yine tart kalıbının bir boy ufağı yada bir bardak yardımıyla kenarında 1 cm kalınlığında halka oluşturacak şekilde keselim.
Hazırladığınız 6 adet milföy hamurun kenarlarına gelecek şekilde yumurta akı sürelim ve hazırlamış olduğumuz diğer 6 adet halka şeklindeki milföy hamurlarımızı da üzerine yerleştirelim...
Siz dilerseniz daha fazla milföy hamuru kullanabilirsiniz...
Burgu peynirlerimizi elimizle yuvarlak bir helezon halinde sıkıca sardıktan sonra volavan yani milföy hamurumuzun üzerine güzelce yerleştirelim.
Bu aşamada dilerseniz açılmaması adına kürdan kullanabilirsiniz ama pişme aşamasında fırından alıp çıkarmalısınız ki yapışıp kalmasın.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp Ayçekirdeği içi serpip 180 C de önceden ısıttığımız fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim ve sıcakken servis yapalım...
Milföy hamurun yapısı gereği o kabarık hali fotoğraf çekimi yapana kadar sönmüş olsa da görüntü ve lezzet şahane emin olabilirsiniz. 💗
Afiyetler olsun sizlere...
#muratbeypeynir #nefisyemektarifleri #peynirlivolavan #murtabeyburgupeynir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...