Bizimyağ @bizimyag Sayfasında görüp, denemiş olduğum nefis bir tarif paylaşmak istiyorum bugün siz değerli takipçilerimle ...
Hazır kışa giriyorken, kabak zamanı da gelmişken değerlendirelim dedim bu güzel sebzeyi.
Malzemeler
🍥300 gr haşlanmış bal kabağı
🍥3 yemek kaşığı (100 gr ) @bizimyag
🍥18 yaprak baklavalık yufka
🍥1 çay bardağı toz şeker
🍥1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Fırın tepsimizi yağlamak için
🍥1/2 yemek kaşığı Bizim yağ
Üzeri için (Tercihe bağlı)
🍥1/2 çay bardağı tahin
Yapılışı : Haşlanmış bal kabağımızın üzerine henüz sıcak iken toz şeker ekleyip, patates ezici aparat yardımı ile eziyoruz...
Elde ettiğimiz bal kabağı püremizi soğutuyoruz.
Bizim Yağ'ı @bizimyag eritip ılıtıyoruz....
Baklavalık yufkamızı tezgaha serelim ve üzerine fırça yardımıyla Bizim Yağ sürelim...
2.kat yufkayı da üzerine koyup Bizim Yağ ile tekrar fırçamız yardımıyla yağlıyalım...
3. kat yufkayı da üzerine koyup Bizim Yağ ile yağladıktan sonra, Kısa kenarına soğumuş olan bal kabağı püresinden koyup ceviz serpelim ve rulo şeklinde saralım...
Her iki ucundan 1 cm olacak şekilde keselim ki iç harcı gelmeyen kuru kısımları çıkarmış olalım ...
Hazırlamış olduğumuz ruloyu dört eşit parçaya bölelim.
Bizim Yağ ile yağlamış olduğumuz tepsimize hazırladığımız böreklerimizi dizelim...
Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım....
Böreklerin üzerine yine fırçamız yardımıyla, kalan Bizim Yağ'ı sürelim...
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim...
Pişirdiğimiz börekleri servis tabağına alarak servise hazır hale getirelim...
Dilerseniz siz de benim yaptığım gibi üzerine tahin gezdirip servise sunabilirsiniz.
Efsane bir tadı oluyor bu haliyle de var olan lezzeti ikiye katlanıyor...
Afiyet olsun!
Püf Noktası: Baklavalık yufka çabuk kurur. Bu nedenle hızlı bir şekilde böreği hazırlamanız gerekir. Aksi taktirde rulo haline getirmeniz zorlaşacaktır. Böreği hazırlarken diğer yufkaların kurumaması için üzerini temiz bir bez ile örtebilirsiniz.
#bizimyag #balkabaklıcıtırborek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...