Umarım herkesin keyfi yerindedir. Sıcak havalarda ferahlatan bir lezzet arıyorsanız. Bu tarifi uygulamanız öneririm. Biz çok severek tükettik sizlerin de beğeneceğinizi umud ediyorum.
🍋 Limonlu Cheesecake
Malzemeler
Kreması için
- 600 gram labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı glutensiz un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi
Tabanı için:
- 2 paket Burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı ince çekilmiş badem .
Sosu için:
- 3 adet limonun suyu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
Yapılışı :Öncelikle yuvarlak kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
Cheesecake 'in tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim, tereyağını eritip, bisküvilerimizin üzerine dökelim, bademlerimizi ilave edip karıştıralım spatula yardımıyla tabana güzelce yayalım.
Tabanın her yerinin eşit olması için elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım ve ardından biraz soğuması için dolaba kaldıralım
Kremasını hazırlamak için :
Cam kasemizin içerisinde labne peynirini ve kremayı koyup güzelce çırpalım.
Sırasıyla diğer malzemeleri de ilave edelim.
Rendenin ince tarafıyla limonun rendeleyip karışımımıza ilave edelim.
✔️Bu aşamada dikkat etmemiz gereken en önemli husus Yumurtaları tek tek kırıp çok fazla çırpmayalım lütfen !
Daha sonra dolapta beklettiğimiz Cheesecake tabanımızın üzerine hazırlamış olduğumuz krema karışımı dökelim. Pişirme işlemine başlamadan önce fırının altına geniş su dolu tepsi veya bir kap koyalım ki cheesecakemiz pişerken çatlamasın ve kırılmasın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri hafif kizarana kadar 45-50 dakika kadar fırının ağzını hiç açmadan pişirelim.Ortası hafifi sallanmıyorsa pişme işlemi tamamdır.
Daha sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dakika daha fırının içinde bekletelim kreması I'm ortası artık sallanmıyorsa olmuş demektir.
Limon Sosunu için; Sos tenceremizin içersine limon suyunu ve su koyup diğer malzemelerini ekleyip karıştıralım. Bu arada ben renginin daha sarı olması için yumurta sarısı kullanmak yerine sosunda silme 1 çay kaşığı zerdeçal ilave ediyorum hoş bir rengi oluyor .
Sosumuz soğuduktan sonra cheesecakenin üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
#limonlucheesecake🍋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...