Kahvaltılar yapılıp temizlik seremonisi bittiğine göre dün çok beğenilen ve merak edilen glutensiz unla hazırladığım pratik ve leziz,el açması börek görünümlü açma tarifine...
Glutensiz El Açması Börek Görünümlü Açma
Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 - 3 su bardağına yakın glutensiz un
Üzeri için
- MuratBey Burgu Peynir
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı :Öncelikle süt, şeker ,mayayı bir kase içersine alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Sonra yumurta ve sıvı yağı da ekleyip ardından glutensiz unu azar azar eklemeye başlayalım. Ele yapışmayan ama gayet yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Glutensiz un içersinde birazda nişasta bulundurduğu için biraz yapışkan oluyor. Siz un miktarını önce 2,5 su bardağı kullanın gerektiğinde takviye yaparsınız.
30 cm'lik fırın tepsisine yada daha büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp hamuru hiç bekletmeden tepsinin hafif şeklini alacak şekilde elinizle güzelce yayın.
Üzerini bir bez ile örtüp yarım saat bekletin.
Hafif mayası gelen hamura elinizle bastırıp havasını çıkarın sonra parmaklarınızla pide yapar gibi şekil verin aralarında bıraktığımız boşluklara @muratbeypeynir Burgu peynirlerini yerleştirelim...
Tepsi mayası için 45 dakika kadar bekleyelim.
Siz dilerseniz Ezine Peynir ve normal buğday unu ile yapabilirsiniz ben o haliyle de çok beğendim.
Bu kez benim gibi gluten intoleransı olan değerli takipçilerim için bu tarifi hazırladım.
Ayrıca süt yerine su kullanabilirsiniz çok elzem değil...
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika kadar üzeri ve altı kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.
#glutensiz #glutenfree #glutensiztarifler
Harika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil