Yine ve yeniden merhabalar herkese 💕
Umarım hepinizin keyfi yerindedir.
Benim biricik ablacığımın sıklıkla yaptığı nefisss bir kurabiye tarifimle sizlerleyim...
Limon Bergamut Aroması ve vanilya bir araya geldiğinde hoş bir rahiyası oluyor bu nefissss kurbişlerin...
Limonlu Çaylı Kurabiye
Malzemeler
🍥1 çay bardağı pudra şekeri
🍥150 gram oda sıcakığında tereyağı
🍥2 yemek kaşığı mısır nişastası
🍥1 paket vanilya
🍥2 adet limon kabuğu rendesi
🍥1 fiske tuz
🍥1 demlik poşet Bergamut Aromalı çay siz dilerseniz 1 yemek kaşığı çay kullanabilirsiniz
🍥1 su bardağı un
Kullandığınız unun kalitesi nedeniyle gerektiğinde kontrollü olarak un ilavesi yapabilirsiniz ben tam olarak 1 su bardağı kullandım.
Üzeri için
🍥Pudra şekeri
🍥Limon kabuğu rendesi
Yapılışı :Nişasta, un, vanilya,tuz ve çayı bir kase içersinde karıştıralım .
Pudra şekerini, limon kabuğunu ve tereyağını ayrı bir kap içersinde mikserle iyice çırpalım ve kuru malzemeleri ekleyip yoğurun....
Elde ettiğimiz kurabiye hamurumuzu buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Arzuya göre badem yada ceviz ilavesi de yapabilirsiniz...
Kurabiye Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim....
Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar kadar pişirelim. .
Ilk sıcaklığı geçince pudra şekerine bulayıp limon kabuğu rendesi ile süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.
Limon ve Bergamut Aromalı (Early Greay)Çay ve vanilin aroması enfes bir tad katıyor bu leziz kurabiyeye. Benden söylemesi ve tarifi paylaşması sizlerden de bu güzel lezzeti yapıp afiyetle yemesi diyor ve kolaylıklar diliyorum sizlere.
Afiyet olsun.
farklı bir tarif bakayım :)
YanıtlaSil