Bu akşam bizde Kupta Balkabağı Muhallebi var desem...
Bazen basit güzeldir ve ilk kez fotoğraf için fazla zaman harcamadım, Alışkanlıklardan vazgeçmek pek kolay olmasa da yine de güzel bir kare oldu ..?
Muhallebisi her zaman yaptığım ve nefis bir lezzeti olan bir tarif hindistan cevizi sevmeyenler eklemeye iki ama hoş bir lezzet kattığını ifade etmeden de geçmek olmaz tabii..
Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
Balkabağı püresi için
- 2 dilim bal kabağı
- 1 çay bardağı şeker
Ara katları için
- 1 su bardağı ceviz ıçi
Yapılışı: Un ve tereyağı kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurup süt ,yumurta sarısı ,nişasta, şeker ve hindistan cevizi ilave ederek muhallebimiz göz göz olana kadar sürekli çırparak karıştıralım...
Vanilyamızı ilave edip ocağın altını kapatalım...
Muhallebinizi çırparak soğuttuktan sonra üzerine toz kremşanti ekleyip güzelce çırpalım.
Balkabağını doğrayıp fırın poşetine alalım ve üzerine şeker ilave edip poşetin üzerinde çatal yardımıyla bir kaç delik açalım ve 200 C fırında pişirelim ve daha sonra blender yardımıyla püre kıvamına getirelim.
Bu tarifle 6 adet kup çıkıyor.
Kuplarımıza önce 2 yemek kaşığı balkabağı püresi ardından iri kıyılmış ceviz serpelim ve muhallebimizden kepçe yada servis kaşığı yardımıyla kuplara paylastıralım ve üzerine tekrar 2 yemek kaşığı balkabağı püresi koyup tekrar ceviz ilave edip kalan muhallebimizi paylaştıralım ve üzerine birer tatlı kaşığı balkabağı püresi koyarak Antep fıstığı serperek ,çikolata yada ceviz ile süsleyip servise hazır hale getirip buzdolabında bekletelim.
Afiyetler olsun...
Bal kabağı tatlısına bayılırım. Muhallebiye de bayılırım. Bu ikisi bir arada kesin kez bayılırım her halde :)
YanıtlaSilBasit ama çok lezzetli ,bende muhakkak deneyeceğim.
YanıtlaSil