Lezzetinden ve nefasetinden bir şey kaybetmemesinin yanısıra içimizi daha rahat hissederek sofralarda yer edinmesine vesile oluyoruz.
Malzemeler
- 10 adet kırmızı kapya biber
- 300-350 gr Muratbey Lor Peyniri
- Dereotu, maydanoz, nane
- Tuz, karabiber , pul biber
- Çörekotu
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Domates sosu için
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kesme şeker
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı : Öncelikle sosumuzu yapmak için domateslerimizin kabuklarını soyup doğrayalım ve tenceremize alalım ...
Sarımsak ,tuz, karabiber ,kuru nane ve şeker ilave edelim orta ateşte kaynamaya bırakalım...
Sıvıyağ arzuya göre ince kıyılmış fesleğen ve taze nane kullanabilirsiniz..
Sosumuz suyunu çekince ocağımızı kapatalım ...
Ardından biberlerimiz güzelce yıkayıp saplarını keselim ve saplarını ayıralım kapak olarak kullanmak için...
Biberlerimizin çekirdeklerini temizledilkten sonra güzelce yıkayalım...
Biberlerin içlerini doldurmak için lor peynir, ince kıyılmış dereotu , maydanoz , nane , çörekotu , pul biber , karabiber ve sıvıyağla birlikte ayrı bir kabın içersinde karıştıralım ve kaşık yardımıyla içlerini dolduralım...
Fırınımızı 200 C ye getirelim ve tepsimize yağlı kağıt serelim ...
Biberlerimizin üzelerini fırça yardımıyla yağlayalım ve tepsimize yerleştirdikten sonra üzerini alimüyon folyo ile kapatalım ve pişirmeye bırakalım alt tarafı kızardıktan sonra maşa yardımıyla çevirelim ve tekrar pişirmeye bırakalım...
Bol yağda kızartmadığımız için çok hafif ve lezzetli bir tarif mutlaka denemelisiniz ...
Servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine hazırlamış olduğumuz sosumuzdan dökelim ve servise hazırlayalım...
Afiyet Olsun....
ellerinize sağlık
YanıtlaSil