Kurabiyesiz olmaz her daim elimizin altında bulunması gereken yardımcı, eşlikçi ,damak çatylatan ne ile ilişkilendirirseniz her tabire yakışan çay yareni .Muhabbetlerin lezzet eşikcii.Hem yapımı kolay hem de yemesi daha ne isteriz ki biz hanımlar haydi o halde tarife birlikte bi göz atalım...
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 paket Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Puding
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket Kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşı tarçın
- 1,5 su bardağı un
Üzeri İçin
- 1 çay bardağı şeker
- Nutella
Yapılışı : Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ve yumurtayı karıştırma kabınıza alın.
Kabartma tozu, vanilya , sıvıyağ ve Pakmaya Vanilyalı ,tarçınlı pudingi ve tarçını da ekleyin.
Unu azar azar ilave edin,öncelikle 1 su bardağı ilave ederek başlayın kontrollü olmalısınız, aksi halde çok sert bir kurabiye elde etmiş olursunuz ve sonuç sizi mutlu etmeyebilir.
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekir…
Dilediğiniz büyüklükte hamurdan bezeler alıp elinizde yuvarlayın ve üzerine işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştıralım,şekere batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin…
Önceden 180 C de ısıtılmış fırınınızda 10-12 dakika kadar pişirin.
Pişirirken ortasının yumuşak olması gerekir,fırından çıkarmadan önce elimizi yakmamaya özen göstererek parmağımızla tekrar kurabiyenin ortasını çukurlaştıralım pişerken kapanmış olabilir, fırında fazla tutmamaya özen gösterin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine dilerseniz marmelat yada çikolata sürerek servis edebilirsiniz .Ben birer çay kaşığı nutella ilave ederek servise hazır hale getirdim.
Afiyetler olsun…
Pudingli kurabiye hiç denemedim. Sizinkiler çok güzel görünüyor. tarifi aldım en yakın zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilDenediğiniz zaman çok seveceğinizi umut ediyorum.
SilŞimdiden kolaylıklar diliyorum size...
Kurabiyenizin sunumu muhteşem olmuş. Çikolata lezzetine lezzet katmış. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Kezban Hanım...
SilSevgilerimi gönderiyorum size...