expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23 Haziran 2017 Cuma

Kekli Baklava


Baklava Yufkasından Kekli Baklava…




Baklava yapmak aslında sanılanın aksine çok basit ama yine de zamanı olmayan ve pratik lezzetler hazırlamaktan hoşlanan sevgili blogcanlarımızı da unutmamak gerek elbette ...
Gerçi artık o eski bayramların pek tadı tuzu kalmasa da yine de sevdikleriniz için bu güzel baklavayı hazırlayarak sunmanın verdiği hazzı hiç bir şeyde duymayacağımıza göre hadi bakalım mutfağa…

 
       Malzemeler
  • 1 paket hazır baklava yufkası (30 yaprak kullanıyoruz)
  • 250 gr tereyağı
      Keki Için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
      Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
      Üzeri İçin
  • File fındık yada Antep fıstığı 

  Yapılışı: Öncelikle tereyağımızı sos tenceremizde eritip soğutalım.
Şerbetimiz için tenceremize su ve şekeri alıp karıştıralım , ocakta kaynamaya bırakalım . Kapatmaya yakın bir kaç damla limon suyu sıkalım bir kaç daha dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Arzu ettiğiniz ölçüde bir tepsiyi fırça yardımıyla yağladıktan sonra 30 yaprak baklava yufkasını tepsimizin ölçüsünde  keselim...
Ara katlarda kestiğimiz artan parçaları kullanabiliriz .
Kullanmayacağınız yufkaları kurumaması için sarıp buzdolabına  kaldıralım.






 































 

 Her bir katı için baklava yufkasının yapraklarını , tereyağı ile yağlayarak ilk on beş kat yufkayı tepsinize yerleştirelim .
Ortasında kullanacağımız  keki hazırlamak  için hamur karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alarak mikser yardımıyla çırpalım, sıvıyağı ilave edelim .

Elediğimiz un ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım ve ceviz içimizi de ilave ederek karıştıralım.
Hazırladığımız  kek harcını baklava yufkalarının üzerine spatula yardımıyla güzelce yayalım.
Üzerine yine her bir katı eritmiş olduğumuz tereyağı ile yağlayarak 15 adet baklava yufkası sererek kalan tereyağımızı gezdirelim ve dilediğimiz şekilde keserek 180 C ısıttığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.


İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti ile buluşturalım …




Servis için üzerini dilerseniz file fındık yada Antep fıstığı ile süsleyerek afiyetle sevdiklerimize sunalım.
Hazırlaması çok pratik ve kolay inanın ki lezzetine bayılacaksınız.



Ben ilk defa yediğimde komşumuzun yiğeni yapmıştı ve bayılmıştım o günden beri canım ne zaman istese hemen yaparım çünkü çok pratik …









Afiyetler Olsun...

2 yorum:

  1. Çok ilginç bur tarif olmuş, hic duymamistim. Resimlerde çok güzel gorunuyor
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilginç ama enfes bir lezzet mutlaka denemelisin tatlım.
      Teşekkürler :)

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...