Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Kurabiye her evin vazgeçilmez lezzet eşlikçisi hal böyleyken mutfaklardan eksik olmayan lezzetlere her gün bir yenisini eklemek kaçınılmaz...
Üstelik bu kurabiye şekersiz evet evet yanlış okumadınız içersindeki pudingin şekeri istenilen tadı yakalamanızı , kıyır kıyır bir hal almasını sağlıyor.
Çilekli pudingin verdiği lezzet ve kokusu sizi mutlu etmeye yetecek değerde...
Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 1 paket Çilekli Puding
- 1 adet yumurta
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 50 gr. bitter çikolata
Yapılışı : Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ve yumurtayı karıştırma kabınıza alın. Kabartma tozunu, vanilyayı ve çilekli pudingide ekleyin.
Unu azar azar ilave edin, gerekirse 1 su bardağından biraz fazla un ilave edebilirsiniz.
Fakat kontrollü olmalısınız, aksi halde taş gibi bir kurabiye elde etmiş olursunuz ve sonuç sizi mutlu etmeyebilir.
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekir…
Dilediğiniz büyüklükte hamurdan bezeler alıp elinizde yuvarlayın ve üzerine papatya kalıpla bastırarak şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin… Önceden 180C de ısıtılmış fırınınızda 10 dakika kadar pişirin…
Pişirirken ortasının yumuşak olması gerekir, fırında fazla tutmamaya özen gösterin.
Servis sırasında benmari usulünde erittiğiniz bitter çikolata ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Not :Denedikten sonra size tadı çok şekersiz gelirse bir dahaki denemenizde , 1 çay bardağına yakın esmer şeker ya da pudra şekeri ilave edebilirsiniz…
Ama tüm deneyenler şekerin kâfi olduğu kanısında...
Kolaylıklar diliyorum hepinize...
Afiyetler Olsun...
Bunu yarın mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilÇok beğeneceğine eminim tatlım...
SilYorumlarını bekliyorum...
Sevgiler.
ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilSevgilerimle...
Ellerinize sağlık Emel hanım :) Nefis görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ...
SilSevgilerimle💕