Sizi dokusuyla ve o misss gibi kokusuyla çocukluğunuzdaki tadlara tabi edebilecek lezzet ve güzellikte bir kurabiye ile tanıştırmak isterim...
Leblebi tozu Kurabiyesi...
Evet evet hani o leblebi tozları ve leblebi helvalarının tadında dokusunda...
Dün akşam yaptım ve iki mutfak otoritesi komşum ilede paylaştım sonuç bizce şahane...
Malzemeler
- 250 gr leblebi tozu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
Üzeri için
- Leblebi yada leblebi şekeri
- Toz şeker
Yapılışı:Leblebi tozu ,un ,kabartma tozu ,vanilya ve pudra şekerini yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki tereyağ,sıvıyağ ve yumurta ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim un gerektiğinde ilave edebilirsiniz .Ben Sinangil un kullandım...
Kurabiye Hamurumuzu strech filmle sararak buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim...
Kurabiye hamurumuzudan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimizde yuvarlayıp toz şekere batırıp üzerine 3 adet leblebi batırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıttıgımız 180 C fırında yaklaşık 15-20 dakika üzerlerine kızarana kadar pişirelim...
Ufak bir hatırlatma pişen kurabiyeleri , soğuduktan sonra tepsiden alarak servise hazırlayalım , çok gevrek olduğundan elinize aldığınızda dağılma yapabilir...
Denemeyen kalmasın lütfen...
Bu güzel tarif için teşekkür ederim Nergismevsimi...
Ben önerisi üzere ölçüleri yarıya indirerek uyguladım...
Ayrıca leblebi tozunu Tadım çifte kavrulmuş leblebisini rondodan geçirerek elde ettim birde vanilya ekledim...
leblebi tozunun kokusu burnuma geldi sanki, çok severim tadını da, kurabiyesi de müthiştir bence :)
YanıtlaSil