expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

29 Aralık 2015 Salı

CityCooks Mutfak Okulu & Cook İle Yılbaşı Yemekleri

  CityCooks Mutfak Okulu'nda Cook ürünlerini kullanarak gerçekleştirdiğimiz keyifli bir Workshop daha geçirdim Sevgili Stilika blogunun sahibi Rabia Hanım'dan aldığım nazik davet üzere.




  Etiler  Alkent'de bulunan CityCooks Mutfak Okulu son teknolojiden oluşan mutfak ekipmanları ve yaklaşık 25 kişinin birlikte keyif alarak yeni lezzetleri deneyimleyerek öğrenebilmesi adına düşünülebilecek rahat ve şık istasyonları tüm mutfak ekipmanlarıyla bezeli ve kendinizi adeta evinizin mutfağında yemek pişiriyormuşcasına rahat hissedebileceğiniz donanımlı bir ortam üstelik hijyen açısından da oldukça rahat edebileceğiniz ocağınızın hemen yanında her kullanıcının birer evye olması malum biz hanımlar her malzemeyi kırklamayı ve herişlem ardından el yıkamayı pek severiz .
 2010 yılında faliyete geçmiş bulunan CityCooks 350 metrekarelik bir alanda Workshop Eğitimleri , Mutfak Kiralama, Etkinlikler ,Lansman, Catering Hizmetleri ile Düğün davetleri ve Doğum günlerinde de yararlanabileceğiniz danışmanlık hizmetleri de sunuyor.


 Şeflerimiz Barış AYTEKİN ve Recep AYDOĞAN'ın derin bilgilerini eksiksizce sizlere aktardığı öncelikle uygulamalı olarak yapıp , ardından bizlere hem anlatıp hem de etrafımızda pervane misali dönerek sorulan bütün soruları net ve açık bir dille tekrar tekrar anlatan tüm yardımsever tavırlarıyla leziz yemekler yaparken kendinizi kaybettiğiniz bir dünya diye ifade edebilirim CityCooks Mutfak Okulu için…

 El becerisini  ve mutfağa dair ufkunu geliştirmek isteyen herkesin böyle bir ortamda bulunmasını tavsiye ederim…

 Gerekli ışık ve metaryellerle donatılmış bir mutfakta bilgisine güvendiğiniz şeflerin desteği ile kullandığınız malzemenin kalitesiyle günlük hayatta birbirine yakışıp damaklarınızda bırakacağı o güzel lezzeti yakalayabileceğiniz aklınınız ucuna dahi gelmeyen farklı reçetelerin üstelik çok kısa zamanda yapıp afiyetle yenebilecek durumda olması özellikle çalışan hanımların en çok istediği şey olsa gerek.


 Cook Mutfak ürünlerini kullanarak gerçekleşen etkinliğimizde bundan sonra hayatımdan çıkarmayacağım bir ürünle tanışmış olmak ,pratikliği ve sağlıklı oluşu açısından beni son derece mutlu etti…

 Özellikle günde beş öğün yemek yemesi gereken bir prenses anneye sahip olan benim için bulunmaz bir velinimet diyebilirim Cook Çok Amaçlı Alüminyum Folyo…

 Tüm katılımcılara hediye edilen ürünler için teşekkürler Cook…


Alüminyum Folyo yiyeceklere yapışmayan pişirme kağıdının bir yüzeyi alüminyum golyo ,diğer yüzeyi ise pişrime kağıdı fırında ,buharda pişirme ve kızartmalarda güvenle kullanabileceğimiz bu ürünü  fırında kullandığımızda ısı derecesinş  220 C 'ye kadar çıkabiliyoruz.Üstelil bir yüzeyinin alüminyum  folyo olmasından dolayı sarma işlemlerinde çok kolay şekil alabiliyor ve güçlü bir  iletken olan alüminyum folyo ısının eşit derecede dağılmasını sağlıyor ve üstelik yağlamaya da gerek kalmıyor .Hem sağlıklı hem  de pratik daha ne olsun değil mi ama… Hindi Tandır hazırlığında kullandığımız bu ürüne bayılıyorum.Üstelik gıdayla temas eden tarafı yağlı kağıt kolduğundan yiyecekler herhangi bir şekilde zararı da bulunmuyor.

 Bu keyifli Workshop'ta hangi lezzetleri yaptığımıza değinecek olursak şayet malum yılbaşı oluşu gereği oluşturulan menüde tam bir lezzet şöleni misafirlerinizin ve sevdiklerinizin damaklarında leziz tadlar bırakacak tariflere gelecek olursak Narlı Kestaneli İç Pilav günün tartışmasız en nefis lezzetlerinden biriydi…

Narlı ve Kestaneli İç Pilav



        
         Malzemeler
  • 600 gram pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 lt tavuk suyu
  • 200 gram nar 
  • 250 gram kestane  ( soyulmuş ve haşlanmış)
  • 150 gram kuş üzümü ( Ilık suda bekletilmiş)
  • 50 gram çam fıstığı
  • 2 adet küp şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 ml. zeytinyağı
  • 1 ade soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

  Yapılışı :Bir tencere de tereyağını eritelim . İçerisine zeytinyağını ekleyerek, çam fıstıklarını içerisine atıp kavuralım. Daha sonra 1 diş sarımsak atıp,  soğanı ekleyerek saydamlaşıp pembeleşene  kadar kavurmaya devam edelim ve biraz karıştırıp lezzetini verdikten sonra sarımsağı içersinden  alalım…
Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar  kavuralım bu işlem sırasında pirinçleri kırmadan çecirmeye dikkat edelim . Daha sonra içerisine tavuk suyunu, baharatları ekleyelim. Sarımsağı içersinden alalım.Tenceremiz kaynadıktan sonra  kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edelim. Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın. Altını kapatıp
demlenmesini bekleyelim bu sırada narımızı da ilave edip karıştıralım ve servise hazır hale getirelim…

  Not :Bu sırada bir kaç püf noktasını da paylaşmak istiyorum sizlerle Şefimiz Recep Bey pirinçlerin su çekme oranının pirincin hasat tarihine göre değişiklik göstereceğinden bahsetti bizlere örneğ,n 500 gr baldo pirinç 700 ila 800 gr arası su çekiyor.Pirinçlerimizi ılık suda iyice yıkayıp nişastasından arındırdıktan sonra bekletmek üzere ilave ettiğimiz sıcak su ılınıncaya kadar  yani yaklaşık 20 dakika bekletmemiz gerekiyor.
 Vaktimiz sınırlıysa pirinçlerimizi saydamlaşıncaya kadar kavurarak pilav hazırlayabiliriz yada 10 dakika suda bekleteceksek pilavımıza 800 ila 850 gr arası su ilavesi gerekmekte .
 20 dakika kadar suda bekleteceksek şayet pilavımıza 600 gr su koymak kafi gelecektir diye aktardı şefimiz bizlere derin bilgisini…
 Ayrıca benimde yemeklerimi pişirdiğim sırada özellikle dikat ettiğim bir nokta var ki bunu artık bilmeyen yoktur amma ve lâkin cümbür cemaatin haberi olması açısından pilavlarımızda mutlaka 2 çeşit yağ kullanalım sıvıyağ ve tereyağ gibi…


Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri

    
         Malzemeler

  • 8 adet Brüksel Lahanası
  • 2 adet Havuç
  • 1 adet Brokoli
  • 1 adet Karnıbahar
  • 1 adet Patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:Sebzeleri soyup temizleyelim. Birbirlerine eşit olacak şekilde doğrayalım.Tüm sebzeleri karıştırıp tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandıralım.Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa alalım… Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekledikten sonra sebzeleri aparata veya kevgire alıp Cook Alüminyum Folyo ile sebzelerin üzerini kapatıp yumuşayana kadar tencerenin üzerinde tutalım ve servise hazır hale getirelim.

 
      Hindi Tandır






       Malzemeler
  • 1 adet Hindi But
  • 1 adet Kereviz Soyulmuş, İri doğranmış
  • 1 adet Havuç Soyulmuş, İri doğranmış
  • 1 adet Soğan Soyulmuş, İri doğranmış
  • 1 adet Patates Soyulmuş, İri doğranmış
  • 8 diş Sarımsak
  • 10 dal Taze Kekik
  • Hardal
  • Tuz
  • Tane Karabiber

Yapılışı: Hindi butu açarak kemiğini çıkartalım. Hindi butunun derili tarafına bıçakla çizikler atalım. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin.Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra , taze kekiğin yarısını serpelim , sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyalım .Hindi butunu katlayarak sarıp fırın ipi ile bağlayalım yada bizim uyguladığımız gibi Cook Strech Film İle saralım. Ardından Cook Çok Amaçlı Pişirici ile sarıp ince dilimler haline getirerek hazırladığımız sebze yatağının üzerine   yerleştrip fırına verelim … Yada Isıtılmış tavada tüm yüzeylerini izleyip tavadan alıp ardından tavaya sebzeleri atıp kavuralım.Tavaya yapışan parçaları temizlemek için bir miktar su ekleyin. Hindi tandırı da tekrar tavaya alıp nemlendirin.Tezgahın üzerine Cook Strech Film' i yayın. Hindi butu sıkıca saralım ve ardından Cook Çok Amaçlı Alüminyum Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayıralım…Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın.Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin.
200 C ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 C ye düşürüp bir saat daha pişirin.

İşte bu baharatlı balkabağı tarifi beni hem şaşırttı hem de damağımda bıraktığı lezzetle benibenden aldı diyebilirim .


      Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı

         Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze nane
  • Haşhaş tohumu
         Krema için
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
  • Krema

  Yapılışı: Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyelim. Sarımsağı inceince doğrayalım zeytinyağında soteleyelim. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.Evet evet yanlış okumadınız sarımsak :) Tarçın ve şekeri ekleyip karıştıralım. Balzamik Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirdikten sonra ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin…Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin.
Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin.Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin lezzetine inanamayacaksınız.Benden söylemesi…

Bu güzel tarifleri yapıp deneyecek olanlara kolay gelsin diyor ve afiyetler diliyorum…
Blogcanlarla birlikte geçirmiş olduğumuz bu keyifli günde bizleri layıkıyle ağırlayan CityCooks Mutfak Okulu 'na , Cook Firması yetkililerine ve Sevgili Rabia Çalhan'a teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…



Bir başka keyifli etkinlikte daha görüşebilmek dileğiyle…
Hoşça ve mutlu kalın…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...