Sağlığımız için faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bir pirinç olan siyah pirinç ile sizler için pilav tarifini paylaşmak istiyorum aynı zamanda siyah pirincin faydalarına dair Buradan ilgili yayınıma ulaşarak siyah pirinç'in faydalarına ulaşabilirsiniz…
Malzemeler
- 1 su bardağı Sezon siyah pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı: 1 su bardağı siyah pirinci 1 saat sıcak suda bekletelim ve daha sonra iyice yıkayalım. 2 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağında orta dereceli ateşte yaklaşık olarak 10-12 dakika kavuralım. Kavurma işleminin ardından 3 su bardağı sıcak su ve yeterli miktarda tuz ilave ettikten sonra 8 -10 dakika kadar halı ateşte pişirin ve sadece bir defa karıştırıp, altını kısalım…
Yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Daha sonra yine yalnızca bir defa karıştıralım ve üzerine kağıt havlu ya da bez örter yaklaşık 20 dakika kadar demlemeye bırakalım. Sıcak servis edelim…
Yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Daha sonra yine yalnızca bir defa karıştıralım ve üzerine kağıt havlu ya da bez örter yaklaşık 20 dakika kadar demlemeye bırakalım. Sıcak servis edelim…
Afiyetler olsun.
Merhabalar, siyah pirinç pilavı hiç yemedim. Fakak pilavınız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.
YanıtlaSilSaygılar.
Hiçç duymadım siyah pirinci, çok değişik geldi, bulursam denemek isterim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Elinize sağlık.Bende de var ama ,pişirmeye cesaret edememiştim:)
YanıtlaSilBen de geçenlerde aldım bu pirinçten,ama açıkçası cesaret edip pişiremedim. Şimdi yararlarını okuyunca en kısa sürede yapıp deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil