Malzemeler
- 500 gr haşlanmış nohut
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı tahin
- 1,5 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri İçin
- 150 gr pastırma
- 50 gr tereyağ
Yapılışı:Humus için gerekli tüm malzemeyi blenderdan geçirerek püre kıvamına gelmesini sağlayalım…
Üzeri için tereyağını bir tavaya alıp pastırmalarımız önlü arkalı çevirip lezzetlendirelim…
Servis sırasında kaselere yerleştirelim ve üzerine dilediğiniz miktarda pastırma ilave ederek , zeytinyağ döküp servis edebilirsiniz…
Humus kıvamı nohutun cinsine bağlı olarak katı olabileceği için zeytinyağ yada ılık su ilave ederek blenderda kıvamını ayarlayabilirsiniz…
Afiyetler Olsun…
Ellerinize sağlık. Masalarımıza çok yakışacak bir tarif.
YanıtlaSilPastırma ilavesiyle humusun lezzeti tavan yapmış olmalı. Ellerinize sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSil