expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Temmuz 2015 Perşembe

Pastırmalı Humus

        



      Malzemeler
  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

      Üzeri İçin
  • 150 gr pastırma
  • 50  gr tereyağ

  Yapılışı:Humus için gerekli tüm malzemeyi blenderdan geçirerek püre kıvamına gelmesini sağlayalım…

  Üzeri için tereyağını bir tavaya alıp pastırmalarımız önlü arkalı çevirip lezzetlendirelim…
Servis sırasında kaselere yerleştirelim ve üzerine dilediğiniz miktarda pastırma ilave ederek , zeytinyağ döküp servis edebilirsiniz…

   Humus kıvamı nohutun cinsine bağlı olarak katı olabileceği için zeytinyağ yada ılık su ilave ederek blenderda kıvamını ayarlayabilirsiniz… 

Afiyetler Olsun…

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Masalarımıza çok yakışacak bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. Pastırma ilavesiyle humusun lezzeti tavan yapmış olmalı. Ellerinize sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...