expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

13 Nisan 2015 Pazartesi

Kırmızı Meyveli Pavlova

  İlk kez Anna Pavlova adlı Rus balerine sunulmak için hazırlanan ve bu yüzden Pavlova adını alan bu nefis tatlı görsel olduğu kadar lezzet açısından da harika olan bir beze ve kremadan oluşuyor.Üzerini çilek yada mevsimine göre kırmızı meyve ilavesiyle yapacağınız bu güzel lezzeti denemenizi kesinlikle tavsiye ederim …Biz çok severek tüketiyoruz hafif ve farklı bir tadı var …






          Malzemeler
  • 4 adet yumurta akı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası (siz kullanmayabilirsiniz pembe olmasını arzu ettiğim için kullanmayı tercih ettim )

         Kreması için
  • 1paket krema 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
         Üzeri İçin
  • Vişne, böğürtlen ve nar
  • Bitter çikolata ( benmari usulünde eritilmiş )
  • File Antep Fıstığı

  Yapılışı : Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı  aklarını ,sarıları ile karıştırmamaya dikkat ederek ayrılarım ve karıştırma kabımızın içersine yumurta aklarımızı alalım. Pudra şekerini azar azar ilave edelim elma sirkemizi ,vanilya ,limon suyu ve gıda boyamızı da ilave ederek mikser yardımıyla kar kıvamına getirene kadar önce düşük sonra yüksek devirde yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.Pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz yalnız şekerin iyice erimesine dikkat edelim parmağımızla kontrol edip içersinde şeker tanelerini hissetiyorsanız kıvamı olmamış demektir ,çırpma işlemine devam etmelisiniz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım …

  Fırın tepsimize yağlı kâğıt serelim ve yuvarlak bir kalıbımız yardımıyla bir daire şekli çizelim ve yağlı kağıdı ters çevidikten sonra ,hazırlamış olduğumuz merengi bu dairenin içersine dökelim ve ortasını spatula yardımıyla çukur bir hale gelecek şekilde düzeltelim .Önceden 120 C ısıtılmış fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar yani ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Pişirdikten sonra fırının kapağını hava alacak şekilde aralık bırakarak en az 1 saat kadar fırından çıkartmadan soğutalım.Dışı kıtır kıtır  içersi yumuşacık bir kıvamda olmasını sağlamak için bu soğutma işlemini yapmak gerekir.
 
 Ufak bir hatırlatma yapmak isterim ben yumurta akının kokusunu yoğun hissettmemek adına vanilya kullanıyorum hoş bir koku ve lezzet kattığına inanıyorum , siz kullanmayabilirsiniz tercih her zamanki gibi size kalmış…

 Üzeri için kremasını hazırlamak üzere mikser kabımıza kremamızı alıp pudra şekerini ilave edip yoğun bir kıvam elde edene kadar güzelce çırparak kabarmasını sağlayalım ilave edeceğiniz şekeri siz tatlı seviyorsanız şayet arttırabilirsiniz…

 Elde ettiğimiz kremayı dolapta soğumaya bırakıp,fırından iyice soğuyan pavlovanın üzerine servis yapmadan önce  sürüp üzerini istediğiniz meyve ile süsleyerek servis edebilirisiniz…Ben çikolata ve antep fıstığı ile süsleyerek dolapta biraz soğumaya bırakıp servis ediyorum.


Afiyetler olsun…


50 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor resim gel beni ye diyor bende bir dilim aldım sevgiler selamlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Belgüzar Hanım…
      Sevgiler benden de selam ve saygılar…

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım sağol…
      Sevgiler…

      Sil
  3. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik ve güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tavsiye ederim çok hoş bir lezzeti var…
      Sevgiler…

      Sil
  5. tek kelimeyle müthiş. mis mis mis

    YanıtlaSil
  6. Canımm benim muhteşem görünüyor.Emeğine yüreğine sağlık.Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy bitanem benim sen beğendiysen tamamdır…
      Sevgilerimle tatlım bende öpüyorum seni kocaman….

      Sil
  7. Eline sağlık canım. Nefis görünüyor :) Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim boncuk gözlü prensesim…
      Sevgilerimle…

      Sil
  8. Goruntu muhtesem kalorisi tavan:))) afiyetler olsun..ellerine saglik adasim..sevgiler..(Cok aktifsin gozum uzerinde:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim benim sevgili adaşım …
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  9. Kırmızı meyvelerle enfes bir tatlı olmuş elinize emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kırmızı meyveleri tatlılarda kullanmayı çok seviyorum …
      Sevgilerimi gönderiyorum…

      Sil
  10. elinize sağlık, çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Denemişliğim var..Benim oğlanlar çok beğenmişlerdi. Ellerinize sağlık. Aklıma düşürdünüz. Bir ara yapayım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık sizinde ben çok seviyorum ve aklıma geldikçe yaparım pratik ama sadece bekleme süresi uzun .Onun dışında sürekli yesem bıkmayacağım bir lezzet …
      Sevgilerimle…

      Sil
  12. Nefis gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık ne güzel görünüyor.))

    YanıtlaSil
  14. Kıtır kıtır ne hoş. Oldum olası bezeyi çok sevmişimdir. Bu pasta da en kısa zamanda denenecek. Elinize sağlık, sevgiler.

    Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tarif ettiğiniz gibi dışı kıtır kıtır içersi yumuşacık sünger misali…
      Denemenizi tavsiye ederim…
      Sevgilerimle…

      Sil
  15. Çok dikkatimi çekti bu tarif,evimizin pasta işlerinden sorumlu üyesine deneteceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin tatlım evinizin sorumlu üyesi pasta uzmanı da çok beğenecektir eminim ki…
      Sevgiler …

      Sil
  16. Çok güzel gorunuyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Ozay Hanım…
      Sevgilerimle…

      Sil
  17. Ben şu an ekranın içine düştüm resmen ama rejimdeyim el insaffff :) ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın çok teşekkür ederim ,afedersin rejimde olduğunu bileydim salata tarifleri yayınlardım…
      Sevgilerimle tatlım…

      Sil
  18. Ellerinize sağlık.. Pasta çok lezzetli ve hafif bir pasta gibi görünüyor.. Çikolata severler içinse mükemmel bir seçim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ,aynen öyle :)
      sevgilermle…

      Sil
  19. harika görünüyor, aldım tarifi denemek istiyorum:)
    elinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim…
      İnşallah beğenirsiniz…
      Sevgiler…

      Sil
  20. Nasıl enfes görünüyor anlatamam. Ellerinize sağlık ama benim için biraz zor gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      İnanın ki hiç zor değil tamamen mikserin işi siz sadece yardımcı rol oynumyorsunuz :)
      Sevgilerimi gönderiyorum bence denemelisiniz yapacağınıza eminim…

      Sil
  21. Her zaman ki gibi. Süper görüntü süper tat.
    Ellerinine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bitanem …
      Sevgilerimi gönderiyorum sana…

      Sil
  22. bu nasıl bir güzelliktir ki elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Funda Hanım…
      Sevgilerimle …

      Sil
  23. Ellerine sağlık Emel"cim.. Yine çok güzel bir tarif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizciğim sağol tatlım…
      Sevgilerimi gönderiyorum…

      Sil
  24. Harika, elinize sağlık. Aslında pavlovanın özelliği sararmadan ve süt beyaz pişmesi, sizin ki hoş bir yorum olmuş.

    YanıtlaSil
  25. Harika canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...