Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 250 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2-3 damla kırmızı gıda boyası (siz kullanmayabilirsiniz pembe olmasını arzu ettiğim için kullanmayı tercih ettim )
Kreması için
- 1paket krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin
- Vişne, böğürtlen ve nar
- Bitter çikolata ( benmari usulünde eritilmiş )
- File Antep Fıstığı
Yapılışı : Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı aklarını ,sarıları ile karıştırmamaya dikkat ederek ayrılarım ve karıştırma kabımızın içersine yumurta aklarımızı alalım. Pudra şekerini azar azar ilave edelim elma sirkemizi ,vanilya ,limon suyu ve gıda boyamızı da ilave ederek mikser yardımıyla kar kıvamına getirene kadar önce düşük sonra yüksek devirde yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.Pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz yalnız şekerin iyice erimesine dikkat edelim parmağımızla kontrol edip içersinde şeker tanelerini hissetiyorsanız kıvamı olmamış demektir ,çırpma işlemine devam etmelisiniz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım …
Fırın tepsimize yağlı kâğıt serelim ve yuvarlak bir kalıbımız yardımıyla bir daire şekli çizelim ve yağlı kağıdı ters çevidikten sonra ,hazırlamış olduğumuz merengi bu dairenin içersine dökelim ve ortasını spatula yardımıyla çukur bir hale gelecek şekilde düzeltelim .Önceden 120 C ısıtılmış fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar yani ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Pişirdikten sonra fırının kapağını hava alacak şekilde aralık bırakarak en az 1 saat kadar fırından çıkartmadan soğutalım.Dışı kıtır kıtır içersi yumuşacık bir kıvamda olmasını sağlamak için bu soğutma işlemini yapmak gerekir.
Ufak bir hatırlatma yapmak isterim ben yumurta akının kokusunu yoğun hissettmemek adına vanilya kullanıyorum hoş bir koku ve lezzet kattığına inanıyorum , siz kullanmayabilirsiniz tercih her zamanki gibi size kalmış…
Üzeri için kremasını hazırlamak üzere mikser kabımıza kremamızı alıp pudra şekerini ilave edip yoğun bir kıvam elde edene kadar güzelce çırparak kabarmasını sağlayalım ilave edeceğiniz şekeri siz tatlı seviyorsanız şayet arttırabilirsiniz…
Elde ettiğimiz kremayı dolapta soğumaya bırakıp,fırından iyice soğuyan pavlovanın üzerine servis yapmadan önce sürüp üzerini istediğiniz meyve ile süsleyerek servis edebilirisiniz…Ben çikolata ve antep fıstığı ile süsleyerek dolapta biraz soğumaya bırakıp servis ediyorum.
Afiyetler olsun…
Fırın tepsimize yağlı kâğıt serelim ve yuvarlak bir kalıbımız yardımıyla bir daire şekli çizelim ve yağlı kağıdı ters çevidikten sonra ,hazırlamış olduğumuz merengi bu dairenin içersine dökelim ve ortasını spatula yardımıyla çukur bir hale gelecek şekilde düzeltelim .Önceden 120 C ısıtılmış fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar yani ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Pişirdikten sonra fırının kapağını hava alacak şekilde aralık bırakarak en az 1 saat kadar fırından çıkartmadan soğutalım.Dışı kıtır kıtır içersi yumuşacık bir kıvamda olmasını sağlamak için bu soğutma işlemini yapmak gerekir.
Ufak bir hatırlatma yapmak isterim ben yumurta akının kokusunu yoğun hissettmemek adına vanilya kullanıyorum hoş bir koku ve lezzet kattığına inanıyorum , siz kullanmayabilirsiniz tercih her zamanki gibi size kalmış…
Üzeri için kremasını hazırlamak üzere mikser kabımıza kremamızı alıp pudra şekerini ilave edip yoğun bir kıvam elde edene kadar güzelce çırparak kabarmasını sağlayalım ilave edeceğiniz şekeri siz tatlı seviyorsanız şayet arttırabilirsiniz…
Elde ettiğimiz kremayı dolapta soğumaya bırakıp,fırından iyice soğuyan pavlovanın üzerine servis yapmadan önce sürüp üzerini istediğiniz meyve ile süsleyerek servis edebilirisiniz…Ben çikolata ve antep fıstığı ile süsleyerek dolapta biraz soğumaya bırakıp servis ediyorum.
Afiyetler olsun…
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor resim gel beni ye diyor bende bir dilim aldım sevgiler selamlar :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Belgüzar Hanım…
SilSevgiler benden de selam ve saygılar…
ellerinize sağlık canım .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım sağol…
SilSevgiler…
nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim …
SilSevgiler…
Çok değişik ve güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tavsiye ederim çok hoş bir lezzeti var…
SilSevgiler…
tek kelimeyle müthiş. mis mis mis
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilSevgilerimle…
Canımm benim muhteşem görünüyor.Emeğine yüreğine sağlık.Öpüyorum:)
YanıtlaSilOyyy bitanem benim sen beğendiysen tamamdır…
SilSevgilerimle tatlım bende öpüyorum seni kocaman….
Eline sağlık canım. Nefis görünüyor :) Sevgilerle...
YanıtlaSilTeşekkür ederim boncuk gözlü prensesim…
SilSevgilerimle…
Goruntu muhtesem kalorisi tavan:))) afiyetler olsun..ellerine saglik adasim..sevgiler..(Cok aktifsin gozum uzerinde:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim benim sevgili adaşım …
SilSevgiler tatlım…
Kırmızı meyvelerle enfes bir tatlı olmuş elinize emeğinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Kırmızı meyveleri tatlılarda kullanmayı çok seviyorum …
SilSevgilerimi gönderiyorum…
elinize sağlık, çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim .
SilSevgiler…
Denemişliğim var..Benim oğlanlar çok beğenmişlerdi. Ellerinize sağlık. Aklıma düşürdünüz. Bir ara yapayım.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerinize sağlık sizinde ben çok seviyorum ve aklıma geldikçe yaparım pratik ama sadece bekleme süresi uzun .Onun dışında sürekli yesem bıkmayacağım bir lezzet …
SilSevgilerimle…
Nefis gözüküyor elinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler…
Siltek kelimeyle harikaaaa.
YanıtlaSilSağol tatlım ,teşekkür ederim…
SilSevgiler…
Ellerine sağlık ne güzel görünüyor.))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Saadetcim…
SilSevgilerimle…
Kıtır kıtır ne hoş. Oldum olası bezeyi çok sevmişimdir. Bu pasta da en kısa zamanda denenecek. Elinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilBizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Aynen tarif ettiğiniz gibi dışı kıtır kıtır içersi yumuşacık sünger misali…
SilDenemenizi tavsiye ederim…
Sevgilerimle…
Çok dikkatimi çekti bu tarif,evimizin pasta işlerinden sorumlu üyesine deneteceğim :)
YanıtlaSilMutlaka denemelisin tatlım evinizin sorumlu üyesi pasta uzmanı da çok beğenecektir eminim ki…
SilSevgiler …
Çok güzel gorunuyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgili Ozay Hanım…
SilSevgilerimle…
Ben şu an ekranın içine düştüm resmen ama rejimdeyim el insaffff :) ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilCanımsın çok teşekkür ederim ,afedersin rejimde olduğunu bileydim salata tarifleri yayınlardım…
SilSevgilerimle tatlım…
Ellerinize sağlık.. Pasta çok lezzetli ve hafif bir pasta gibi görünüyor.. Çikolata severler içinse mükemmel bir seçim..:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ,aynen öyle :)
Silsevgilermle…
harika görünüyor, aldım tarifi denemek istiyorum:)
YanıtlaSilelinize sağlık.
sevgiler
Çok teşekkür ederim…
Silİnşallah beğenirsiniz…
Sevgiler…
Nasıl enfes görünüyor anlatamam. Ellerinize sağlık ama benim için biraz zor gibi geldi.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Silİnanın ki hiç zor değil tamamen mikserin işi siz sadece yardımcı rol oynumyorsunuz :)
Sevgilerimi gönderiyorum bence denemelisiniz yapacağınıza eminim…
Her zaman ki gibi. Süper görüntü süper tat.
YanıtlaSilEllerinine sağlık canım sevgiler.
Teşekkür ederim bitanem …
SilSevgilerimi gönderiyorum sana…
bu nasıl bir güzelliktir ki elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Funda Hanım…
SilSevgilerimle …
Ellerine sağlık Emel"cim.. Yine çok güzel bir tarif..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Filizciğim sağol tatlım…
SilSevgilerimi gönderiyorum…
Harika, elinize sağlık. Aslında pavlovanın özelliği sararmadan ve süt beyaz pişmesi, sizin ki hoş bir yorum olmuş.
YanıtlaSilHarika canım ellerine sağlık
YanıtlaSil