Misss gibi kokan lezzetli ve sağlıklı ekmeklerimizi evde yapmaya ne dersiniz hanımlar , elbetteki evet diyenlerinizi duyuyorum hatta Emelcim sen daha yeni mi başladın biz yıllardır evde yapıyoruz diyenleriniz oluyor içinizde evet efendim aslında fırsat buldukça bende ekmeği evde pişirenlerden biri olarak hiç paylaşım yapmadığımı farkettim aklıma geldikçe sizlerle birbirinden farklı ekmeklerimi yaptıkça paylaşmaya devam edeceğim Allah nasip ederse tabi…
Bugün paylaşacağım ekmeğimiz poğaça tadında ama nefis bir lezzete sahip sütlü cevizli ekmek cevizi çok seviyorum ve hemen her lezzetime koymayı da çok seviyorum …
Ayrıca bu ekmeğin kuzinada odun ateşinde piştiğini düşünsenize ahh ahh sanırım Rize aşkım yine kabardı keşke tüm büyüklerim hayatta olsaydı da daha sık ziyarete gitme şansım olsaydı o güzel yeşilin binbir tonu misss gibi deniz ve dağ havasının birleştiği zümrüt yeşili Rizem selam olsun sana ,selam olsun Türkiyem ne güzel bir ülkede yaşıyoruz kıymetini bilmeyenlere de bilmeyi nasip etsin diyelim ALLAH…
Umarım sizlerde seveceksiniz bu güzel tarifi sıcacık misss gibi ekmek ve onun cezbeden kokusu gibisi yok efendim afiyetler olsun ve şimdiden kolay gelsin sizlere…
Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 4 - 4,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket instant maya
Yapılışı: Öncelikle sütümüzü ılık bir kıvama getirelim ve cam karıştırma kabımıza unumuzu havuz olacak biçimde eleyelim ve ardından ceviz hariç tüm malzememizi ilave edip güzelce yoğuralım…
Yaklaşık 1 saat kadar üzerini nemli bir bezle öreterek yada strech film ile kapatarak mayalandırmaya bırakalım …
Mayalanmaya bıraktığımız hamurumuz iki katına çıktıktan sonra cevizi ekleyip tekrar yoğuralım ve hamurdan iki eşit parça kopartarak yada benim yaptığım gibi
Muffin kalıplara paylaştırarak un serptiğimiz tezgahın üzerinde şekil verelim kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve üzerini yassılaştırdıktan sonra çizikler atalım yada çatal yardımıyla bastırıp şekil verelim…
Şekil verdikten sonra tepside de biraz mayalanmasını bekleyip kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 200 C fırında 15-20 dakika kadar pişirelim…
Şekil verdikten sonra tepside de biraz mayalanmasını bekleyip kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 200 C fırında 15-20 dakika kadar pişirelim…
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEil4koESLEe7YZUlkX3dsBFj0RtqeAsq_N1dTKWNjWxG5i5kwAlEfKQhh14nLYtwVppveSdLU2mJZyLYUJ5dV6pHRSQ9Q34HUOq3AUQKKcxSlintiDZZJqAeTxk1GDsMpxWhvxsPhjQC5Y/s1600/20140702_192720.jpg)
Afiyetler olsun…
Emelcimm hemen yarın tam buğday unuyla deniyorum,bayıldım..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım mutlaka dene çok seveceksin…
SilTeşekkür ederim tatlım…
Sevgiler…
Bayıldım bayıldım..harika bir tarif...ellerine sağlık Emelcim..Bu güzel tarif g+ hak ediyor..Sevgiler
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim …
SilNe mutlu bana beğenmiş olmana çok sevindim Selmacım…
Benden de kocaman sevgiler…
Canım çok güzeller ellerine sağlık kalıbınada bayıldım güle güle kullan sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Leyla Ablacım…
SilDaha iyi ve güzelleri senin olsun…
Çok sağol sevgiler…
bilmeme ekmek ve ceviz yedin*mi,çok lezzetli,bu ekmek ile ....süper,ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBlogunuzda iletişim sayfası bulamadım.Eklemeniz konu dışı yazışmalar için uygun olacaktır.
Ceviz süt çörek.. kötü olma ihtimali sıfır.. nefis olmuş.. elinize sağlık..
YanıtlaSilsüper görünüyor. sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.meleklerinruyasi.com/
Tam benlik cevizde girince dahada bir lezzet katmıştır ellerine sağlık canım sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSilCanımm benim süperrr süperr görünüyor.Bayıldım ellerine emeğine sağlık.Öpüyorum kocamann:) Sevgilerimi bırakıyorum..
YanıtlaSil