Malzemeler
Pandispanyası için
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 su bardağına yakın un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 paket vanilya
- 1 kase kayısı
- 80 gr bitter çikolata (1 paket )
- Antep fıstığı
Yapılışı: İlk olarak muhallebimizin yapımına başlıyalım…Tenceremizde tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavurup ardından süt , yumurta sarısı ve şekerimizi ve çekirdeklerini çıkartıp blenderdan geçirdiğimiz kayısımızı ilave ediyoruz muhallebimizi göz göz olunca ilave edip karıştırıyoruz ve vanilyamızı da ilave edip biraz karıştıralım ocağımızın altını kapatalım…
Pişirme sırasında çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim lütfen… Ardından soğuyana kadar mikserle çırpalım ve beklemeye alalım...
Pişirme sırasında çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim lütfen… Ardından soğuyana kadar mikserle çırpalım ve beklemeye alalım...
Pandispanyamızın yapımına gelecek olursak 4 adet yumurtamızı şekerle birlikte çırparak ,önce sıvı malzemelerimizi ardından da un , kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz…Güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıp önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 15 -20 dakika kadar pişiriyoruz…Pişirme süresi fırın ayarınıza göre değişiklik gösterebilir pandispanyamızı üzeri kızarmadan kürdan yardımıyla kontrol ederek içersinin pişip pişmediğini anlıyabilirsiniz…
Pişen pandispanya kekimizin üzerine daha önceden hazırladığımız pişirme kağıdını koyup biraz nemli bez kapatalım ve elimizin yanmamasına özen göstererek rulo haline getirelim ki bu işlemi unutursak rulo haline getirmemiz zorlaşır ve kekimizde kırılmalar oluşabilir…Yağlı fırın kağıdımızı dikkatlice üzerinden alalım ve rulo pastamızı yapmaya başlayalım…
Rulo haline getirdiğimiz pandispanyamızı buzdolabında15-20 dakika kadar beklemeye bırakalım …
Pandispanyamıza kremamızı spatula yardımıyla muhallebimizi güzelce yaydıktan sonra dilerseniz içersine kayısı parçaları koabilrisiniz yan yana dizelim üzerine antep fıstığı dökelim ve sıkıca rulo yapalım dilerseniz sade yapıp içersine bollll çikolata rendeleyebilirsiniz damak tadınıza ve size kalmış…
Rulo haline getirdiğimiz pastamızı ben 1 gece buzdolabında beklettim ki kreması iyice içersine işleyip lezzetini arttırması için üzerini dlediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben mandalina dilimleyip üzerine dilimlediğim kivilerimiz yerleştirip benmari usulü etittiğim bitter çikolata ile üzerini süsledikten sonra kalan çikolatamı yağlı kağıda ince bir tabaka halinde serip üzerine yine yağlı kağıdı kapattım hava kabarcığı kalmamasına özen döstererek ardından rulo yapıp boş kenarlarından paket lastiği ile sardım ki rulom açılmasın buzdolabında beklettikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp çikolataları kırmamaya özen göstererek pastamın üzerini süsledim bu yöntemi daha önce de bir pastamın yapımında göstermiştim dilerseni siz de bu şekilde yapabilirsiniz…
Afiyetler Olsun...
Pandispanyamıza kremamızı spatula yardımıyla muhallebimizi güzelce yaydıktan sonra dilerseniz içersine kayısı parçaları koabilrisiniz yan yana dizelim üzerine antep fıstığı dökelim ve sıkıca rulo yapalım dilerseniz sade yapıp içersine bollll çikolata rendeleyebilirsiniz damak tadınıza ve size kalmış…
Rulo haline getirdiğimiz pastamızı ben 1 gece buzdolabında beklettim ki kreması iyice içersine işleyip lezzetini arttırması için üzerini dlediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben mandalina dilimleyip üzerine dilimlediğim kivilerimiz yerleştirip benmari usulü etittiğim bitter çikolata ile üzerini süsledikten sonra kalan çikolatamı yağlı kağıda ince bir tabaka halinde serip üzerine yine yağlı kağıdı kapattım hava kabarcığı kalmamasına özen döstererek ardından rulo yapıp boş kenarlarından paket lastiği ile sardım ki rulom açılmasın buzdolabında beklettikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp çikolataları kırmamaya özen göstererek pastamın üzerini süsledim bu yöntemi daha önce de bir pastamın yapımında göstermiştim dilerseni siz de bu şekilde yapabilirsiniz…
Afiyetler Olsun...
ellerinize sağlık:) takipteyim bende beklerim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sağolun…
SilSevgiler...
ellerine sağlık Emelciğim. Süslemen de pastan kadar güzel olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür ederim nursevin ablacığım…
SilÇok sağolasın sevgiler…
Emelcimm görselliğiyle beni cezbetti pastan,lezzetinden hiç şüphem yok zaten..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilArzum canımsın sen …
SilÇok teşekkürler tatlım …
Sevgiler …
Emelciğim harika olmuş pastan ellerine emeklerine sağlık afiyetler olsun sevgilerimle.
YanıtlaSilVişnapım çok sağol sende böyle düşünüyorsan ne mutlu bana :)
SilÖpüyorum tatlısı…
Sevgiler...
Bayılırım rulo pasta bir zamanlar en çok korktuğum pastaydı, şimdi ise en kolay yaptığım.Ellerinize sağlık .
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Bende çok seviyorum…
SilAslında fırın tepsimin hacmi biraz daha büyük olsa çok daha iyi olacak ama olsun elimizdekilerle yetinmeyi bilmek lazım…
Çok teşekkür ederim bende yapımını çok kolay ve pratik buluyorum eskiden gözümde büyütürdüm…
Sevgiler …
çok güzel görünüyor bir dilim kesmek geldi içimden:)))
YanıtlaSil(fotoğrafların biri görünmüyor)
Çok güzel, hafif bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)
YanıtlaSil