Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :Öncelikle kuş üzümlerimizi yıkayıp sıcak suda bekletelim dereotumuzu ince kıyalım ardından soğanımızı yemeklik doğrayıp tereyağ ve zeytinyağımızı tencereye alıp dolmalık fıstığımızı da ilave edip pembeleşene kadar kavuralım…
Ardından bolca suyla yıkayıp suda beklettiğimiz pirincimizi de ilave edip birkaç dakika pirinçlerimiz şeffaf bir hal alana kadar kavurup baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim…
Yaklaşık 4 su bardağı su ilave edelim su ilavesi pirincinize göre değişebilir gerektiğinde sıcak su ekleyerek arttırabilirsiniz ve tenceremizin kapağını kapatalım pilavımızı pişmeye bırakalım suyunu çekmeye yakın dereotumuzu ilave edelim ve ocağimizi kapatalım pilavımızı dinlenmeye bırakalım bu sırada pilavımızın üzerine havlu peçete örtelim ve kapağını kapatıp dinlendirdiğimiz pilavımızı servis edelim…
Ben fırın poşetinde baharatlı tavuk but ile servis ettiğimden dolayı tavuk ciğeri yada et kullamadım siz arzu ederseniz o şekilde de yapabilirsiniz soğanları kavurduktan sonra et ilave edip kavurup aynı işlemi uygulayarak nefis bir pilav hazırlamış olursunuz…
Afiyetler olsun.
Tatlım ellerine sağlık..Nefis olmuş..Afiyetler olsun..
YanıtlaSilÇOK GÜZEL ELİNİZE SAĞLIK:)
YanıtlaSil