Türk mutfağında o kadar çok köfte çeşidi var ki aslında hepimiz hemen her hafta mutlaka köfte ve çeşitlerini yaparız …Çocukluğumuzdan itibaren en çok sevdiğimiz lezzetler arasındadır … Hatta sevgili annem akşama ne pişiriyim kızlar diye sorduğunda ilk cevap köfte patatesdir bu hemen her evde de böyledir eminim ki…
Laf aramızda benim annem gerçekten nefissss mi nefisss köfteler yapardı…Sırf bu yüzden annemin o güzel köftelerin damağımdaki lezzetini unutmamak için dışarda yemek yediğim zamanlarda asla ve asla köfte yemem hep o lezzeti kaybedicem korkusuyla … Ama artık annem de dahil ablam ve eşim benimde çok lezzetli köfteler yaptığımı söylerler bende sevgili ailemin verdiği destekle keyif içinde yaparım köfteyi zaten sevgiyle yapılan her yemeğe el lezzeti de katılınca ortaya harika tadlar çıkıyor elbette…
Yemek yapmak sevgi ve ilgi istiyor elbette , yemek yapmaya başladığım an itibariyle mutfağı bırakıp oturma odasına geçmemişimdir... Annem yemekle birlikte sende pişeceksin der hep bir anlık dikkatsizliğimiz yada ilgisizliğimiz yemeğimizde istenmeyen sonuçlar doğurabilir neticede…
Gelelim köftemizin tarifine aslında benim köfte tarifim sabittir farklılık olarak içersine gizlediğim küçük küpler halinde kaşar peyniri mevcut hepsi bu birde fırın yemeği olmasına rağmen ben patates ve köfteyi öncesinde mutlaka biraz kızartıp sonra fırında pişirme yaparım ben annemden öyle gördüm…Patates ve patlıcan yemeğinde yada türlülerimde dahi bu yöntemi uygularım ve lezzetinin daha farklı olduğunu düşünürüm her zaman …
Malzemeler
- 5 adet patates
- Sıvı yağ (kızartmak için )
Köfte İçin
- 500 gr kıyma (Antrikottan çekilmiş )
- 1 adet büyük soğan
- Galeta unu yada bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, kimyon , kırmızı pul biber
- 200 gr kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber , nane , kekik, pul biber tuz
Köftemiz için soğanımızı ve sarımsağımızı çok küçük bir şekilde doğruyoruz rendelemeyi tercih etmiyorum sulandırıp köfteye acı bir tad vericeğini düşündüğümden dolayı …Yoğurma kabımıza kıyma,soğan ,bayat ekmek içi ve baharatlarımız koyup güzelce yoğuruyoruz…
Afiyetler Olsun...
En sevdiğim,mutfağımın kurtarıcısı..ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilİstisnasız herkesin en sevdiği yemektir
YanıtlaSilEllerine sağlık Emel ablacım
Sevgiler:)
Ohh çok lezzetli bir görüntü canım elerine sağlık..
YanıtlaSil