Tart Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr. tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 24 cm.lik tart kalıbı
Kreması için :
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet şeftali
- 3 adet kivi
- Yarım paket tart jöle veya 3-4 kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli
Krema için, yumurta sarıları, şeker, nişasta, un ve sütü karıştırıp pişiriyoruz... Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.... Vanilyayı da ekleyip 5 dakika daha çırpıyoruz... Pişen ve soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı soğuttuktan sonra döküyoruz...Şeftalileri soyup ince elma dilimi şeklinde doğrayıp kivilerimizi de halka şeklinde doğruyoruz... Kremanın üzerine diziyoruz....
Yarım paket tart jöleyi 1,5 çay bardağı su ile hazırlıyoruz... Jöle sıcakken bir fırça ile şeftalilerin ve kivilerin üzerine sürüyoruz...Tart jöle kullanmayacaksanız bir kaç kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli sürebilirsiniz... Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun...
Emelcim,ellerine sağlık..Çok nefis görünüyor..Tam yaza uygun bir tatlı olmuş..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşencim...
SilSevgilerimle...
Ellerinize sağlık emel hanım görüntü çok güzel.elleriniz dert görmesin...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
SilÇok sağol hepimizin elleri dert görmesin inşallah...
Sevgilerimle...
Canımmm ellerine sağlık olsun .Bir tart kalıbı almışım bir sene oldu ve ben daha onu hiç kullanmadım.Acaba senin bu nefis tarifin ile ilk siftahı yapsam mı diyorum.Canımmmm çok öpüyorummm,bayıldım tarifine.
YanıtlaSilÇooook mersi Vişnapım...
SilBence siftahı bu tarifle yap tatlım emininki memnun kalıcaksın lezzetinden...
Bende seni kocamannnnn öpüyorum canım arkadaşım...
Sevgilerimle...