Hazır Baklava Yufkası ile şerbetli tatlıları çok kısa zamanda zahmetsizce yapabiliyoruz ve bundan dolayı çok memnunum... İyiki pratik ve lezzetli olan bu yufkalar varda bizlerin yardımına yetişiyor...
Baklavalık yufkayı ilk duyduğumda Rize 'deydim halamı ziyarete gittiğimde gelinimiz Elif bahsetmişti yapmıştı demiyorum çünkü ev baklavasını hepsi mükemmel yapıyorlar ve sağolsunlar ne zaman gitsem bolca yapıp ikram ediyorlar ve bende zevkle yiyorum...
Dönüşte birkaç tane alıp gelmiştim ve ayrıca bir kaç defada bana kargoyla yolluyorlardı derken artık buralarda da süpermarketlerde bulmak kolay oldu hatta mahallemizdeki marketlerde bile mevcut ne mutlu bize...
Gelelim bugünkü tarifimize hazırlaması sanırım toplamda 15 dakika sürdü...
Malzemeler
- 1 paket Hazır baklava yufkası
- 3 su bardağı ceviz içi
- 250 gr tereyağ
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon
Üzeri İçin
- Toz Antep fıstığı
Yapılışı : Baklavamızı yapmaya öncelikle şerbetimizle başlıyoruz...Toz şekerimizi ve suyumuzu tenceremizde karıştırarak ocağın üzerine alıyoruz...Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz ve istediğimiz kıvama gelince içersine limonumuzu sıkıp bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz...
Daha sonra tereyağımız eritelim... Hazır baklava yufkamızı kısa kenarı önümüze gelecek şekilde boylamasına açıyoruz...Bir adet tezgahımıza serip üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve üstüne bir tane daha yufka serelim onuda tereyağla kapladıktan sonra bolca ceviz serpelim ve oklava yardımıyla rulo yapıp büzelim...
Yağladığımız tepsimizin içersine dikkatli bir şekilde oklavadan büzerek çıkaralım...Bu işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarlıyalım...Ben borcamda yapmayı tercih ettim ve toplamda 24 adet yufka kullandım...Ayrıca 2 'şer kat yapmayı uygun gördüm tek kat olunca çok çabuk kırılan bir baklava oluyor tabağa almaya bile fırsat vermeden inceliğinden dolayı çabucak kırılıyor...
Daha sonra tereyağımız eritelim... Hazır baklava yufkamızı kısa kenarı önümüze gelecek şekilde boylamasına açıyoruz...Bir adet tezgahımıza serip üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve üstüne bir tane daha yufka serelim onuda tereyağla kapladıktan sonra bolca ceviz serpelim ve oklava yardımıyla rulo yapıp büzelim...
Yağladığımız tepsimizin içersine dikkatli bir şekilde oklavadan büzerek çıkaralım...Bu işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarlıyalım...Ben borcamda yapmayı tercih ettim ve toplamda 24 adet yufka kullandım...Ayrıca 2 'şer kat yapmayı uygun gördüm tek kat olunca çok çabuk kırılan bir baklava oluyor tabağa almaya bile fırsat vermeden inceliğinden dolayı çabucak kırılıyor...
Tepsimizi doldurup üzerini fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını sürdükten sonra bıçak yardımıyla istediğiniz boyutta kesip 180 C de ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana dek pişiriyoruz...Tepsimizi fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar ilk sıcaklığının gitmesini bekleyelim ve önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetini üzerine dökebiliriz...
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Emelccim bu baklava hamuru çağımızın mucizesi bence..Ne yaparsan muhteşem oluyor,tatlın süper olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilHaklısın Nursencim...
SilBöreği de tatlısıda mükemmel oluyor katılıyorum sana...
Çooook teşekkürler....
Sevgilerimle...
Taze olursa tatlı gerçekten çok lezzetli oluyor ellerine sağlık çok severim sevgiler...
YanıtlaSilEvet canım tarihine dikkat etmek lazım...
SilTeşekkürler sevgilerimle...
elıne sağlık arada bende kullanıyorum boreğide cok guzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım...
SilSevgilerimle...
Ellerine sağlık canım.. Çok canım istedi..:)) Rejim işi çok fena şeker..:((
YanıtlaSil