Keyifli akşamlar diliyorum herkese 🤗
Şerbetsiz lakin enfes bir lezzet, kıvratma ...
Bu güzel tatlı tarifini Samsunlu komşum yapar ve ben de bayılarak afiyetle yerdim...
Ne zaman tarif sorsam göz kararı yapıyorum ben yaptıkça sana veririm Emel Abla derdi, ama tabii can bu işte aklına geldikçe çekiveriyor.
Bu kez ben de denemek istedim çok da lezzetli ve güzel oldu...
Belki sizler de yapıp afiyetle yemek istersiniz.
Kıvratma...
(Kuru Baklava)
Malzemeleri
🍥1 çay bardağı süt
🍥1 çay bardağı sıvı yağ
🍥1 çay bardağı yoğurt
🍥2 yumurta
🍥1 yemek kaşığı sirke
🍥1 tutam tuz
🍥1 paket kabartma tozu
🍥1 paket vanilya
🍥Aldığı kadar un
İç Malzemesi için
🍥1 kase çekilmiş fındık
🍥1/2 kase şeker dileyen miktarı arttırabilir
Üzeri için
🍥125 tereyağı ya da margarin
🍥1/2 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru Açmak İçin ;
🍥250 gr un
🍥250 gr nişasta
Yapılışı :Bir kase içersinde yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, sirke, tuz vanilya güzelce karıştıralım...
Un ve kabartma tozunu da diğer malzemelere dahil edilerek, çok yumuşak kıvamda bir hamur olacak şekilde yoğuralım...
(Kulak memesinden daha yumuşak olacak.)
Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Her biri beze nişasta, un karışımıyla oklava yardımıyla incecik açalım ...
Fındık şeker karışımı açılan yufkanın üzerine iki avuç kadar serpelim.
Hamur tekrar oklavaya dolanır. Oklavanın iki ucundan elle büzelim...
Oklava çıkarılıp kıvratma tepsiye yan yana dizelim...
Tüm bezler hazırlandıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağı, sıvı yağ karışımı sürelim
150 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirelim...
Afiyet Olsun ...
#kıvratma #hautescuisines #foodaddict #instabest #iyi_fikirr #eymininmutfagindan #emel_akan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...