expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

23 Mart 2021 Salı

Pizza Pasta

 Keyifli, mutlu haftalar dilerim siz sevgili sayfa dostlarıma 🤗

Bizim evde mevzu pizza olunca tariflerin ardı arkası kesilmez, bu enfes tarifi de @bizimyag'dan almıştım.

Görseli ile adeta lezzet kulesi yada pizza kulesini anımsatan bir pizza tarifi ile sizlerleyim;


                      Pizza Pasta


       Malzemeler 

  • 3 su bardağı (420 g) un (ben tam olarak 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un ilavesi kullandım bildiğiniz gibi un kalitesi gereği) 
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı (35 gr) @bizimyag 
  • 1,5 su bardağına yakın ılık su

      İç harcı için

  • 1 adet (200 gram) dilimlenmiş kangal sucuk
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı mısır

     Fırın tepsisi ve kalıp için

  • 1 yemek kaşığı Bizim Yağ

     Domates sosu için

  • 2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

 Siz dilediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz tercihinize bağlı ben yalnızca @bizimyag tarifine ilave olarak 1 diş sarımsak rendesi de kullandım sosunda...

Yapılışı :Bizim Yağ’ı sos tavamıza eritip ılıtıyoruz...

Karıştırma kabımıza  elediğimiz un, maya, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp 1 su bardağı ılık su ve eritip ılıtmıl olduğumuz Bizim Yağı ilave edip elinize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz. Kıvamına göre gerekirse azar azar su ekliyoruz... Yukarıda  da belirttiğim gibi ben 3 yemek kaşığı daha un ilave ettim... Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 45 dakika kadar  mayalandırmak üzere dinlendiriyoruz...

Domates sosu için sos tenceremizin içersine  Bizim Yağ ekleyip eritiyoruz. Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.

 Su, toz şeker, tuz ve fesleğeni ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz ve ılıtıyoruz. Mayalanmış olan hamuru tezgahımıza alıp havasını söndürüp biraz daha  yoğuruyoruz...

Hamurdan portakal büyüklüğünde bir  beze ayırıyoruz...

Kalan bezeyi az un serpip geniş bir dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz. 18-  yada 20 cm'lik bir kalıp ile 4 adet daire çıkarıyoruz.

4 daireyi Bizim Yağ sürdüğümüz fırın tepsisine alıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz... Pişirdiğimiz pizza tabanlarını fırından alıp soğutuyoruz...

Ayırdığımız bezeyi kalıbın çevresini saracak şekilde merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.

Kalıbı ve fırın tepsisini Bizim Yağ ile yağlıyoruz. Kalıbın iç kenarlarını açtığımız hamur ile dikkatlice kaplıyoruz. İlk pizza tabanını kalıbın içerisine koyuyoruz ve üzerine domates sosunu sürüyoruz. Peynir, sucuk ve mısır serpiyoruz. İkinci pizza tabanını da üzerine koyuyoruz. 

Bu işlemi tüm katlar için  uyguluyoruz ... 

Son katın üzerini kalıbın kenarlarını kapladığımız hamur ile kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 15-18 dakika pişiriyoruz.

 Tepsiyi fırından alıp üzerine sos sürüp kalan peynir, sucuk ve mısırı serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. Pizza pastamızı fırından alıyoruz. 10 dakika dinlendirip servise sunuyoruz. 

Afiyet olsun!

 Püf noktası:

- Eğer daha büyük bir kalıp ile hazırlayacaksınız pastanızı 4 kat yerine 3 katlı olarak hazırlayabilirsiniz ben 18 cm çember kalıp ile hazırladım ve 4 ayrı kat elde ettim...

#Bizimyag #pizzapasta #pizzakulesi #hautescuisines

1 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...