Bugün sizlerle paylaşacağım tarifimi çok seveceksiniz hem yapımı keyifli hemde görseliyle sizlerin ve sevdiklerinizin gönlünde yer edinecek bir lezzet.
Gökkuşağı Tatlısı...
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı :Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Toz şeker ve suyu tenceremize alıp şeker eriyene kadar karıştırıp 15-20 dakika kaynatalım.
Limon suyumuzuda ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakalım...
Tatlımız için 3 yumurta ve toz şekeri mikserle kar kıvamına gelene dek çırpalım. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Bir cam kase içersine unumuzu eleyelim , İrmik ,kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizi ile karıştıralım. Limon kabuğu rendesini karışıma ilave edip spatula yada tel çırpıcımız yardımı ile tüm malzeme izi birleştirelim ve alttan üste karıştırarak homojen hale getirene kadar karıştıralım.
Fırın tepsimize yağladıktan sonra kek karışımımızı döküp spatula yardımıyla güzelce yayalım...
Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirelim...
Pişen revanimizin üzerine , soğuyan şerbeti yavaş yavaş dökelim.
Şerbeti çektikden sonra , ister yuvarlak bir kalıp yada çay bardağıyla isterseniz de benim gibi papatya kalıp yardımıyla yan yana olacak şekilde keselim ters çevirerek servis tabağına alalım.
Aralarındaki artan kekleri toplayıp bir kaseye aktaralım.Hindistan cevizi ve kakaoyu ilave edip kalıplar kestiğimiz için artan şerbetlikek ile birlikte yoğuralım.
Kakaolu karışımla yine yuvarlak yada benim gibi papatya kalıp yardımıyla şekillendirelim ve tatlılarımızın üzerlerine oturtalım.
Krem şanti , kaymak yada dilediğiniz şeklide süsleyerek servis edelim.
Ben minik renkli papatya şekerlemeler Antep fıstığı ve dondurucuda ki böğürtlenle süsledim ve servis için buzdolabında dinlendirdim.
Hepiniz bu lezzeti çok seveceksiniz eminim ki...
Orijinal tarif de hindistan cevizi ve vanilya yok bu da benim ufak lezzet dokunuşlarımdan.
Tarif enfes,fakat bende marifet yok :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil