expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

9 Haziran 2018 Cumartesi

Mısırlı ve taze baharatlı tavuk köftesi

Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,
Geçtiğimiz günlerde Chef's Table Mutfak Atölyesinde Karaca Maestro Chefs 'i deneyimleyerek güzel bir workshop gerçekleştirdik...






Tarifi çok sorulmuştu dm den bilgilendirmiştim keza burada paylaşmayı unutmuşum belki merak edip bu pratik ama enfes lezzeti denemek isteyenleriniz olur diye paylaşmak istedim...
Aniden gelen bir misafire yapılabilecek muhteşem bir lezzet benden söylemesi...




Mısırlı ve taze baharatlı tavuk köftesi
Malzemeler
🍥1 adet tavuk göğsü
🍥2 dal taze kekik
🍥2 dal taze biberiye
🍥1/2çay kaşığı karabiber
🍥1/2çay kaşığı tuz
🍥1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
🍥1 diş sarımsak
🍥1 adet yumurta
🍥15 gram galeta unu
🍥2 adet  rulo halinde kesilmiş yufka
Hazırlanışı: Karaca Maestro Chefs'in kıyma makinesi aparatı ile tavuk göğsüne çekin sonra derin bir karıştırma kabına tavuk kıymasını sarımsak püresini ince kıyılmış baharatları ve bütün malzemeleri iyice yoğurduktan sonra mısırları ekleyip biraz daha yoğurma işlemi yaparak 4 parmak kalınlığında iki karış uzunluğunda kesilmiş iki adet yufkanın arasına yumurta akı sürüp kıymayı eşit bir şekilde yayalım rulo şeklinde sarıp yağladığımız fırın tepsisine dizerek pişirelim...
Trüflü patates Malzemeleri
🍥125 gram haşlanmış patates
🍥37 mililitre süt
🍥25 gram tereyağı
🍥1 adet sarımsak
🍥1 gram tuz
🍥1 gram karabiber
🍥1 gram Muskat rendesi
🍥3 dal maydanoz
🍥3 ml türüf yağı
🍥3 dal taze nane
Hazırlanışı : Haşlanmış patatesin içerisinde süt tereyağı çok ince doğranmış sarımsak ,tuz , karabiber ,muskatı ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar iyice çırpın ve daha sonra maydanoz ve naneyi ince kıyıp içerisine truf yağı ilave edip yufkaya sarılı Mısırlı tavuk köftesi ile servis edin.
 Domates sos için malzemeler
🍥3 adet domates
🍥1/2 adet kuru soğan
🍥1 diş sarımsak
🍥1adet Defne yaprağı
🍥1yemek kaşığı ayçiçek yağı
🍥1dal fesleğen
🍥1 gram tuz
🍥1 gram
🍥karabiber
Hazırlanışı: Kuru soğan, sarımsak ve domatesleri brunoise yani toplu iğne başı büyüklüğünde doğrayın tavaya ayçiçek yağını ilave edip kuru soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyip domatesleri ilave edelim fesleğenleri ince kıyıp tuz ve karabiberle tatlandırır en son ilave edip yufkaya sarılı mısırlı köfte ile servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...